Alba Iulia: Protest sindical în faţa Prefecturii organizat de Cartel Alfa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Alba a CNS Cartel Alfa organizează astăzi, între orele 11.00-13.00, o acţiune de protest în faţa Instituţiei Prefectului. Manifestarea este organizată în replică la constrângerile bugetare decise la nivel naţional, de Guvern.

Conform datelor prezentate de Ioan Petruţ, preşedintele filialei CNS Cartel Alfa, protestul vine ca urmare a intenţiei Guvernului României de a elimina prevederile legale privind încheierea contractelor colective de muncă atât la nivel naţional cât şi la nivel de ramură şi cele privind protecţia socială a salariaţilor în caz de concedieri colective.

Protestatarii mai ies în stradă şi ca reacţie la decizia de a desfiinţa contractele individuale de muncă pe durată nedeterminată, creşterea vârstei de pensionare, modificarea modului de calcul al pensiei şi eliminarea categoriilor speciale şi deosebite de muncă.

Sindicaliştii solicită stabilirea de programe concrete de investiţii, finanţate corespunzător, pentru păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă, stabilirea salariului minim garantat în plată pe economie la 750 lei, păstrarea coeficienţilor minimi de salarizare din contractul colectiv de muncă la nivel naţional, modificarea legii inspecţiei muncii,revenirea la salariile din decembrie 2009 începând cu data de 1 ianuarie 2011 în sectorul bugetar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite