Alba Iulia: Poarta a III-a a Cetăţii, luminată în albastru pentru persoanele cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului va fi marcată, vineri, şi la Alba Iulia prin mai multe evenimente. O clădire reprezentativă pentru oraş, Poarta a III a Cetăţii Vauban, va fi luminată în albastru concomitent cu lansarea unor baloane albastre.

La eveniment vor fi invitaţi membrii Asociaţiei ACAS, asociaţie specializată în recuperarea copiilor cu autism şi sindrom Down, copii cu alte deficienţe şi alţi copii care doresc să participe.

Deasemenea se va organiza o expoziţie canină şi de ponei, întrucât este o metodă recunoscută de terapie, după ce copilul se obişnuieşte cu animalul. Sincronizarea dintre mişcările copilului şi cele ale animalului contribuie la normalizarea tonusului muscular, la recăpătarea mobilităţii şi la corectarea problemelor coloanei vertebrale.

În cadrul aceluiasi eveniment se va organiza un seminar în primărie cu aceasta temă, susţinut de membrii asociaţiei ACAS, specialişti în domeniu şi părinţi.De asemenea se va încheia un parteneriat între asociaţiile de profil şi Grup Corint, pentru acceptarea copiilor autişti periodic în prejma cailor.

Tot sambata 2 aprilie se va inmana o suma de bani colectaţi cu ocazia Cupei ACAS secţiei de Pediatrie din cadrul spitalului Judeţean Alba, bani donaţi în principal de copiii cu handicap din Alba Iulia dar şi din partea altor cetăţeni ai oraşului.

Programul evenimentului:
ora 17.00 – 18.00 Seminar – Primăria municipiului Alba Iulia
ora 18.30 Poarta a III-a – discursuri: - Primarul municipiului, director Spital, un părinte
ora 19.00 – Expoziţie canină si ponei, distribuţie baloane
ora 20.00 - Luminarea Porţii a III-a

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite