Alba Iulia: Laptele praf gratuit de la UE expiră în depozitul primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul programului, în urmă cu două luni, doar puţin peste 30 la sută din persoanele înscrise pe liste s-au prezentat să-şi ridice pachetele cu lapte praf gratuite.

La Alba Iulia laptele praf distribuit prin „Programul european pentru ajutorarea defavorizaţilor“, pentru persoanele nevoiaşe,  zace în depozitul Caminului de zi pentru vârstnici.

Angajatii responsabili cu distribuirea aşteaptă în zadar venirea beneficiarilor. „Doar 2.000 de persoane, dintr-un total de 6.000 au venit să-şi ridice laptele praf. Termenul de valabilitate expiră la 30 martie, ar fi păcat să rămânem cu el în depozit şi să-l returnăm pentru a fi distribuit în alte judeţe “, a precizat Dana Oargă , responsabil cu distribuţia alimentelor gratuite.

În acelaşi timp, 80 de beneficiari nu şi-au ridicat încă făina, mălaiul, pastele făinoase şi biscuiţii. „Noi am încercat toate variantele de informare a beneficiarilor, dar nici aşa oamenii nu se înghesuie. Probabil că la unii le este ruşine să vină după alimentele gratuite, însă ar fi bine să ne anunţe, ca să le dăm celor care au cu adevărat nevoie“, a explicat Delia Cristescu, directorul Serviciul Social Alba Iulia.

Beneficiari sunt persoanele cu handicap, cei cu venitul minim garantat, pensionarii sub 400 de lei lunar şi şomerii cu indemnizaţie. Programul de distriubuire de la la Centrul de zi pentru vârstnici din Alba Iulia este de luni-vineri, între orele 9-15.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite