Alba Iulia: Partybus pe străzi. Distracţia din club, reprodusă pe exteriorul unui autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Feţele exterioare ale autobuzului au fost gravate cu ingredientele de bază ale unui petreceri în club: tobe, platane şi tineri dezlănţuiţi pe ritmurile muzicii electronice trecute prin „filtrul“ DJ-ului. Autobuzul personalizat a fost pus în circulaţie pe liniile Societăţii de Transport Public.

„Partybusul“, cum a fost botezat, a fost pus la dispoziţie de Societatea de Transport Public din Alba Iulia. Ideea graficii de pe exteriorul autobuzului aparţine specialiştilor în design din cadrul Primăriei Alba Iulia, iniţiatorul proiectului.

Model olandez

„Am văzut un astfel de autobuz cu grafică pe exterior în timpul unei vizite de lucru în Olanda. Practic mijlocul de transport era folosit pentru transportul elevilor implicaţi în proiecte de voluntariat. Aşa ne-am gândit să schimbăm şi noi imaginea clasică a unui autobuz, printr-o grafică dinamică.

image

Practic, la exterior am reprodus grafic ideea de petrecere în club, aşa cum este văzută de adolescenţi“, a explicat Mihai Coşer, consilier pentru relaţii publice în cadrul Primăriei, cel care a şi coordonat proiectul.

Pe exteriorul autobuzului sunt reproduse ingredientele de bază ale unei petreceri  în club, în nuanţe de roz, mov, roşu, galben şi verde. „Este surprins grafic «decorul» tipic al unei petreceri în club, aşa cum o văd adolescenţii. Se regăsesc boxe, platane, DJ-ul responsabil cu atmosfera de bună dispoziţie şi mai mulţi tineri care dansează. În centrul imaginii este logo-ul turistic al oraşului, conceput ca un contur al Cetăţii Vauban Alba Carolina, în şapte colţuri“, a completat Mihai Coşer.

image

Se caută idei pentru decorul interior

Şi interiorul autobuzului va fi transformat cu concursul liceenilor din Alba Iulia, care mai pot veni cu idei inovatoare până săptămâna viitoare. Ulterior, cele mai bune soluţii grafice vor fi comprimate într-un format care va fi pus în practică de o firmă specializată în design. Autobuzul circulă pe liniile Societăţii de Transport Public din Alba Iulia.

„Noi am pus la dispoziţie autobuzul. Ceea ce a ieşit este cu adevărat artistic şi ne bucurăm că proiectul a prins viaţă. Autobuzul are aceelaşi regim de transport călători ca şi celălalte şi poate fi văzut pe liniile din Alba Iulia. Noi am fost de acord să-l închiriem gratuit tinerilor care se vor ocupa de grafica de interior, ori de câte ori vor participa la acţiuni de voluntariat sau când în oraş ajung elevi din străinătate, în schimb de experienţă“, a precizat Stelian Nicola, directorul Societăţii de Transport Public.

image

Costurile decorului exterior s-au ridicat la 500 de euro, sumă asigurată integral din sponsorizări.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite