VIDEO Palmares de hoţ de Alba Iulia: 40 de furturi în doi ani. Este arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Nergheş, de 39 de ani, din Alba Iulia a fost arestat preventiv pentru furt de bunuri din cel puţin 33 de locuinţe, case de vacanţă sau aflate în construcţie. Tehnica hoţului: lua tot ce-i cădea în cale, de la biciclete şi televizoare până la cădelniţe şi cărţi bisericeşti. Autorul furturilor a fost prins de poliţiştii din Alba Iulia după doi ani de la prima ispravă.

Florin Nergheş din Alba Iulia are un palmares impresionant în materie de furturi. În nici doi ani de zile a reuşit „performanţa“ de a sustrage bunuri în valoare de peste 150.000 lei din 33 de locuinţe, case de vacanţă sau case aflate în construcţie.

image

În vizorul bărbatului erau zonele rezidenţiale de la periferia oraşului Alba Iulia, dar şi din comuna Ciugud, care nu erau locuite de proprietari. Cele mai multe furturi, 18, au avut loc de la începutul acestui an.

40 de furturi în doi ani

După primele audieri, poliţiştii din Alba Iulia stabiliseră că Florin Nergheş prădase şapte case. Numai că, numărul păgubiţilor veniţi la sediul IPJ Alba să vadă dacă nu-şi recunosc bunurile de care au fost prădaţi a crescut de la o oră la alta. Vineri, s-a ajuns la 40 de persoane.

image

Preotul Ştefan Urdă din Alba Iulia este unul dintre păgubiţi. Sediul fundaţiei româno-elveţiene pe care o coordonează a fost spart în ultimul an de trei ori. Hoţul l-a prădat pe preot de o Evanghelie în copertă de argint, cădelniţe, un set de cruci, o trusă cu stilouri de colecţie, două steaguri ale Elveţiei, dar şi opt perechi de pantofi şi electronice.

image

„Am reuşit să recuperez cam 60 la sută din bunurile furate, dar ca valoare procentul este mult mai mic, mai ales dacă iau în calcul obiectele de cult. Hazliu este faptul că la al treilea furt a luat tubul cu şampon şi prosoapele“, a declarat Ştefan Urdă, unul dintre păgubiţii care şi-a ridicat o parte din  bunurile recuperate de poliţişti.

Case sparte şi de trei ori

„Când am aflat de prinderea suspectului m-am dus la Poliţie să văd ce bunuri au găsit la locuinţa hoţului. Mi-am recunoscut şi recuperate hidroforul, un televizor sport, un aparat de curăţat cu aburi, un cărucior pentru copii şi o saltea. Valoarea bunurilor este de aproximativ 1.000 de lei. Prejudiciul este unul mult mai mare, undeva la 1.000 de euro. Hoţii m-au lăsat şi fără generator, o parte din ţevile de cupru şi instalaţia electrică, colecţia de vinuri, dar şi fără lenjerii de pat şi chiar veselă“, a spus proprietarul unei dintre casele din Alba Iulia prădate de hoţi. Păgubitul povesteşte că totul s-a întâmplat în  urmă cu trei săptămâni, când nu a mai trecut pe la casa în construcţii câteva zile. Bărbatul spune că a găsit uşa de la intrare forţată, după care a constatat lipsa bunurilor.

image

Autorul furturilor a fost prins în data de 18 mai, după aproape doi ani de la prima ispravă. Poliţiştii au găsit la locuinţa sa din Bărăbanţ, într-o magazie şi podul casei, un adevărat depozit de electronice, electrocasnice, scule electrice, mopede, biciclete. Toate au fost confiscate şi urmează să fie înapoiate păgubiţilor.

Palmares infracţional

„Dacă luăm în calcul numărul furturilor, al păgubiţilor, dar şi perioada relativ scurtă în care le-a comis, putem vorbi de un record în materie de furturi. Interesant este faptul că unele case au fost prădate şi de trei ori. Sunt şi cazuri de păgubiţi plecaţi la muncă în străinătate“, a explicat Mircea Crişan, de la Poliţia municipiului Alba Iulia. Potrivit poliţiştilor care instrumentează dosarul, suspectul forţa uşile de la intrare şi le transporta la locuinţa sa cu căruţa.

image

Florin Nergheş a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile din partea Judecătoriei Alba Iulia. Apărătorii suspectului au înaintat recurs, care se va judeca la Tribunalul Alba.

Bărbatul a mai fost cercetat de poliţişti în ultimii 20 de ani, pentru alte şase furturi, iar în 1999  fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru o tentativă de omor. A fost eliberat în 2007, înainte de termen.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite