Alba Iulia: Mihaela Acatrinei este campionă naţională la marş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă în clasa a IX-a a Liceului Sportiv din Alba Iulia, Mihaela Acatrinei practică atletismul de la vârsta de 12 ani. De doi ani de zile aceasta a abordat domeniul competiţional şi a obţinut într-un timp scurt nu mai puţin de cinci medalii. Atleta va reprezenta România la Campionatele Balcanice de Marş care vor avea loc în data de 9 aprilie la Bucureşti.

Născută la: 26 februarie 1995, la Alba Iulia
Studii: elevă în clasa a IX-a la Liceul Sportiv Alba Iulia
Familie: un frate şi o soră

„Dintotdeauna mi-a plăcut sportul. Fiind copil am practicat înot. La atletism am ajuns din întâmplare. O colegă se antrena la stadion, am văzut ceea ce face şi am vrut să încerc şi eu. După doi ani de zile de antrenamente, rezultatele au început să apară“, a spus atleta. Mihaela are dublă legitimare, atât la Liceul Sportiv, cât şi la Clubul „Unirea“ Alba Iulia, unde este pregătită de antrenorul Gabriel Avram.

„Mihaela este un exemplu de ambiţie, seriozitate şi perseverenţă. În patru ani, nu a lipsit nicio singură dată nemotivat de la antrenamente“, a spus Gabriel Avram. În timpul pregătirii, Mihaela aleargă şi câte 12 kilometri.

Locul I în proba de 5 kilometri

Anul 2010 a însemnat pentru Mihaela Acatrinei recunoasterea eforturilor depuse în timpul antrenamentelor. A câştigat locul I la Campionatul naţional de atletism de la Bucureşti, proba de marş.

„Una dintre cele mai frumoase amintiri este legată de finalele campionatelor destinate juniorilor născuţi în anii 1995 şi 1996. Am concurat la proba de trei kilometri marş, alături de Bianca Molnar, colega mea de club. Amândouă am înregistrat acelaşi timp, încât a fost nevoie de departajare electronică. Chiar dacă am trecut pe locul doi, a fost una dintre cele mai frumoase curse“, a povestit Mihaela Acatrinei.

Anul acesta a trecut la o categorie superioară de vârstă, juniori II (16-17 ani), iar rezultatele au fost pe măsură. „Campionatele de Iarnă de la Reşiţa mi-au adus încă o medalie de aur. În proba de marş am alergat pe o distanţă de 5 kilometri în 25 de minute şi 34 de secunde“, a spus atleta.

Calificată la Campionatele Balcanice   

Rezultatul obţinut de Mihaela a calificat-o pentru Campionatele Balcanice de Marş care vor avea loc în data de 9 aprilie la Bucureşti. Alături de o altă sportivă din Botoşani, va reprezenta ţara noastră la categoria cadeţi.

„Am puţine emoţii pentru ziua de sâmbătă. Sper să mă întorc acasă cu o medalie. Săptămâna aceasta fac o serie de antrenamente pentru a fi în formă maximă pentru concurs. Sunt conştientă că pentru a obţine rezultate cât mai bune e nevoie de unele sacrificii. Nu mă deranjează acest lucru. Atletismul este o mare pasiune pentru mine, nu voi renunţa la acest sport“, a spus Mihaela Acatrinei.

Cum a fost primul tău cantonament?
M.A.: „Timp de o lună, în perioada ianuarie-februarie, am participat la primul meu cantonament. Acesta s-a desfăşurat la Băile Felix şi am fost alături de colegii de la Clubul Sportiv Unirea. Am beneficiat de condiţii excelente de pregătire şi de refacere. În fiecare zi am făcut câte două antrenamente, în loc de unul, cum facem în mod normal. Pe lângă un meniu bine stabilit, ne-am relaxat la piscină“.

Beneficiezi de o indemnizaţie de sportiv?
M.A.: „Da, este vorba despre o indemnizaţie de efort. Lunar primesc din partea clubului suma de 150 de lei lunar, bani necesari pentru o alimentaţie potrivită. Am un meniu bazat pe legume, fructe şi miere. Nu am probleme cu greutatea, dar alimentaţie trebuie corelată cu efortul fizic depus. De asemenea, echipamentul sportiv este costisitor, banii primiţi drept premii îi investesc în bună parte în acest sens. Spre exemplu, am avut nevoie de un ceas pentru a mă putea cronometra singură sau de adidaşi speciali pentru alergarea pe pistă, care nu se găsesc în ţară“.

Ce-i place: „Îmi place mişcarea, pe lângă atletism joc şi baschet. Nu ignor şcoala. Am obţinut locul III la faza judeţeană la olimpiada de Teorie a antrenamentului sportiv. În puţinul timp liber pe care-l am la dispoziţie, îmi place să mă întâlnesc cu prietenii. Ascult cu plăcere muzica uşoară. Îmi place foarte mult să pictez. Am urmat cursuri la Palatul Copiilor, aşa că de fiecare dată când simt nevoia să mă destind pictez. Îmi plac culorile roz şi mov“.

Ce nu-i place: „Nu-mi plac persoanele care mint. Nu agreez persoanele care nu sunt fair-play, care nu respectă principiile competiţiei. Nu îmi place dezordinea, sunt o persoană ordonată. Nu îmi place muzica rock şi detest manelele“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite