Alba Iulia: Medic psihiatru şi profesor universitar condamnat la închisoare pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul psihiatru Liviu Stoica a fost prins în flagrant în urmă cu doi ani în timp ce primea 1.000 de lei pentru o adeverinţă medicală. Ieri, Tribunalul Alba l-a condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită.

Medicul psihiatru Liviu Stoica a fost condamnat ieri de Tribunalul Alba la pedeapsa de patru ani închisoare cu executare pentru luare de mită. Liviu Stoica a fost trimis în judecată în urmă cu doi ani.

În 19 aprilie 2007 a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană suma de 1.000 de lei pentru a-i elibera acesteia o adeverinţă medicală necesară întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală.

Se apără cu un contract de împrumut

Sentinţa Tribunalului Alba poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. „Sentinţa este nejustificată şi nedreaptă, voi face recurs. Procesul a pornit de la un contract de împrumut pe care l-am semnat cu o doamnă, care mi-a fost şi pacientă“, a declarat medicul.

Liviu Stoica este şeful Laboratorului de Sănătate Mintală din Alba Iulia şi este medic în cadrul secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. „În momentul în care se vom primi sentinţa, vom lua măsurile legale ce se impun“, a spus Doru Drăgan, managerul spitalului.

Riscă excluderea din învăţământ

Medicul este şi profesor universitar în cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia. „Nu mă pot pronunţa în această situaţie. Vom aştepta sentinţa definitivă, iar în acel moment vom lua în calcul statutul său de profesor“, a spus Achim Moise. Liviu Stoica riscă să fie exclus din mediul universitar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite