Maria Boncuţ a reprezentat Filiala Surzilor Alba la concursul Miss Tăcerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cei 25 de ani ai săi, Maria Boncuţ se poate lăuda cu o bogată experienţă de viaţă. Percepută diferit de societate din cauza deficienţei de auz, tânăra este o luptătoare. Maria a luat pentru prima dată contact cu Filiala Surzilor Alba doar la vârsta de 19 ani.

Născută la: 14 septembrie 1985, Alba Iulia
Studii: Liceul nr. 4 – Şcoala de Arte şi meserii
Familie: căsătorită

„O cunoştinţă m-a îndreptat spre asociaţie. Până atunci nu m-am întâlnit nicioadată cu alte persoane surde. Abia după ce am ajuns la asociaţie am început să cunosc oameni noi, care se confruntau cu aceleaşi probleme ca şi mine. Am crezut că sunt singura din lume care nu aud“, ne-a comunicat prin limbajul semnelor Maria Boncuţ.

După ce a început să frecventeze reuniunile de la Filiala Surzilor din Alba  Iulia, în câteva luni a deprins limbajul semnelor. „Am învăţat că pot să comunic mai uşor cu cei din jurul meu şi m-am implicat în activităţile asociaţiei. Am cunoscut surzi din toată ţara, iar acest lucru m-a încurajat, mi-a dat încredere în mine şi m-a determinat să particip la concursurile organizate la nivel naţional“, ne-a comunicat albaiulianca.

image

Locul V la concursul de frumuseţe

Având o pregătire temeinică de pe băncile şcolii, Maria Boncuţ a participat la numeroase concursuri destinate surzilor. „Ne-a reprezentat judeţul la o serie de concursuri naţionale în domeniul literaturii, istorie-geografie, iar anul acesta la un concurs de frumuseţe. A obţinut un loc foarte bun, mai ales că au fost 24 de concurente“, a spus Ana-Maria Dabija, de la Filiala Surzilor Alba.

La începutul lunii, Maria Boncuţ a participat la Oradea la Concursul Naţional „Miss şi Mister Tăcerea 2010“, organizat de Asociaţia Naţională a Surzilor din România. În urma probelor eliminatorii – rochie de zi, rochie de seară, costum de baie şi concurs de dans, Maria s-a clasat pe locul V.

„Am participat deoarece am vrut să fac cunoscută şi filiala noastră şi să întâlnesc persoane noi. Mi-aş dori să particip şi anul viitor. Am purtat o rochie de seară albă, lungă, foarte frumoasă“, a comunicat prin limbajul semnelor tânăra. La proba de dans a realizat o pantomină la piesa Paparazii, interpretată de Lady Gaga.

image

Familistă convinsă

Maria Boncuţ s-a căsătorit în urmă cu doi ani cu un băiat care se confruntă cu aceleaşi probleme. „Ne-am cunoscut chiar de 14 februarie, la un restaurant unde toţi surzii din Alba sărbătoream ziua îndrăgostiţilor. Mi-a plăcut foarte mult în luna de miere. Am fost plecaţi la Veneţia. Am fost impresionată de faptul că acolo se circulă cu gondola, şi nu cu maşina“, ne-a comunicat Maria. Aceasta îşi iubeşte foarte mult familia şi este recunoscătoare părinţilor pentru faptul că au sprijinit-o în tot acest timp.   

Ai întâmpinat reticenţe din partea celor din jur?
M.B.: „În şcoală, colegii s-au purtat frumos cu mine, m-au înţeles şi m-au ajutat. Mi-ar plăcea să-mi revăd colegii de la Liceul nr. 4, îmi este foarte dor de ei, pe unii dintre ei nu i-am mai văzut de mai bine de opt ani. Lumea din afară este mai rea, mă acceptat mai greu pentru că uneori nu ne putem înţelege. La locul de muncă am noroc cu şeful meu pentru că este foarte înţelegător şi am o maistră care mă învoieşte când trebuie să lipsesc de la servici pentru a participa la concursurile de la Filiala Surzilor Alba“.

Ce-i place: „Îmi place să descopăr mereu lucruri noi, să mă întâlnesc cu prietenii. Îmi place să călătoresc, am fost foarte impresionată de Veneţia. Am vizitat şi Italia şi Spania. De asemenea, îmi plac copiii, am un nepoţel pe care îl iubesc foarte mult. Îmi place să fac fotografii, acestea rămân amintiri în timp. Apreciez oamenii cu suflet mare“.

Ce nu-i place: „Nu îmi place când cineva mă vorbeşte pe la spate, nu îmi place bârfa. Nu îmi plac oamenii mincinoşii. Nu îmi place când persoana cu care comunic se află în lateral, trebuie să o privesc în faţă, să vorbească clar ca să-i pot citi pe buze şi să înţeleg ce spune“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite