Alba Iulia:FOTO Lucrări de modernizare finalizate la Căminul de persoane vârstnice. Există sală de sport şi bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare demarate în toamna anului trecut au vizat mărirea spaţiului interior al clădirii, zugrăveli, schimbarea uşilor de la camere şi oficii, lucrări de modernizare şi dotare a spălătoriei, înlocuirea instalaţiilor electrice şi a tâmplăriei de la demisolul clădirii. Vârstnicii se vor putea recrea în noul parc amenajat în curtea interioară a căminului.

De asemenea, aceştia au la dispoziţie o sală de sport şi  o bibliotecă, proaspăt reamenajate.

„Îmi plac romanele de dragoste. Citesc diverse cărţi pentru cultura generală. Ne ajută să ne documentăm pentru diverse serbări pe care le pregătim. Fac exerciţii şi la sala de sport deoarece am proteză la piciorul stâng şi trebuie să fac mişcare“, a spus Elisabeta Avram, de 71 de ani.

image

Un număr de 80 de vârstnici din Alba Iulia beneficiază de astăzi de condiţii optime de cazare.

image

„Îmi place foarte mult aici. Beneficiez de serviciile căminului de trei ani şi o lună. Mă implic într-o serie de activităţi“, a spus Dumitru Valeria, de 74 de ani, de la Straja. 

image

„Îmi place grădinăritul. Aşa îmi ocup timpul liber. Mă bucur că am activitate şi ajut la îngrijirea pomilor“, a spus Dragomir Necreală, de 54 de ani care este la cămin din anul 2009.

image

Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia are o capacitate de 100 locuri, iar în prezent aici sunt găzduiţi 80 de vârstnici.

image

Pentru şederea în azil şi serviciile primite, inclusiv îngrijire şi hrană, bătrânii cotizează lunar 60 la sută din pensie.

image

„Cotizaţia este de 60 la sută din pensia beneficiarilor, dar nu mai mult de 700 lei. În cazul unei pensii mai mici, diferenţa este plătită de familie“, a spus Corina Bedelean, directoarea Căminului pentru persoane vârstnice din Alba Iulia.

image

Vârstnicii se vor putea recrea în noul parc amenajat în curtea interioară a căminului.

Au fost achiziţionate şi noi echipamente pentru spălătorie.

image

Peste 3,4 milioane de lei proveniţi din fonduri europene au fost investiţi pentru reabilitarea şi modernizarea Căminului pentru persoane vârstnice din municipiu.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite