Alba Iulia: Protest în Cetate. „Lanţ viu“ în jurul Parcului Custozza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două acţiuni de protest au loc vineri în judeţ. La Alba Iulia se organizează un „lanţ viu“ în jurul Parcului Custozza, iar la Câmpeni vor ieşi în stradă sindicaliştii.

Un număr de 300 de persoane care se opun proiectului de distrugere a parcului Custozza din Alba Iulia, iniţiat de primărie, vor face vineri, între orele  12.00-14.00, un lanţ viu în jurul copacilor vechi de peste 100 de ani.

Forma de protest vine după ce, în ultima săptămână , au căzut sub lama drujbelor sau cupa excavatorului 20 de arbori de pe strada Mihai Viteazul.

„S-au strans peste 3000 de semnături în oraş şi peste 2000 de adeziuni pe internet pentru apărarea Parcului şi mulţi din ei vor fi la miting. Câteva sute de persoane au confirmat telefonic că vor participa la miting şi alte câteva sute au spus că susţin cauza noastră chiar dacă nu pot veni acum. Câteva sute au confirmat prezenţa la miting prin internet, pe Facebook. Ne vedem aşadar în Parc, la ora 12.00. Vă recomandăm să veniţi în Cetate dinspre Catedrală deoarece drumul de la Poarta III este blocat şi în lucru. Acest Lanţ Uman e doar începutul acţiunilor noastre. Trebuie să dăm un semnal puternic: albaiulienii au ceva de spus despre oraşul lor!“, se afirmă într-un comunicat făcut public joi de comitetul de organizare.

În stradă vor ieşi mâine, între orele 14.00 – 17.00, şi 200 de angajaţi din Câmpeni, afiliaţi la Cartel Alfa, nemulţumiţi de prevederile noului Cod al Muncii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite