Lampioanele zburătoare şi bunătăţi la grătar în campingul din Cetatea Alba Carolina (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campingul este amenajat pe traseul de nord al Cetăţii
Campingul este amenajat pe traseul de nord al Cetăţii

Asociaţia RYMA a deschis primul camping din Cetatea Alba Carolina. Voia bună a molipsit albaiulienii veniţi să se relaxeze în natură. Aceştia au fost serviţi cu bruschete cu roşii şi dovlecei la grătar şi au lansat lampioane zburătoare.

La inaugurarea care a avut loc vineri, 8 iulie, au participat zeci de albaiulieni. Spaţiul de recreere este amenajat pe traseul de nord al Cetăţii Alba Iulia.

În noua locaţie, albaiulienii au la dispoziţie pe lângă spaţiu verde şi hamace în care să se relaxeze sau pot opta pentru un joc de tenis de masă.

Campingul este amenajat pe traseul de nord al Cetăţii

Galerie foto: Relaxare în Spaţiile Ryma

„După o plimbare prin Cetate, acest spaţiu este o oază de verdeaţă care-ţi oferă relaxare şi aer curat. Mi se pare o foarte bună idee amenajarea acestui spaţiu“, a spus Iulia Rus, de 21 de ani.

Organizatorii au pregătit pentru vizitatori limonadă, bruschete cu roşii şi dovlecei la grătar. Odată cu lăsarea serii s-au lansat lampioane zburătoare.

Pentru turişti, tariful pentru o zi de campare este de 10 lei. Dacă aceştia se implică în activităţi de voluntariat, şederea este liberă.

Lampioanele au fost lansate de vizitatori

Galerie foto: Lampioanele s-au înălţat spre cer

„Sper ca albaiulienii să vină în număr cât mai mare şi să se bucure de acest spaţiu pe care l-am amenajat cu ajutorul voluntarilor“, a spus Cristina Anghel, preşedinta asociaţiei RYMA. Amenajarea campingului a costat 13.000 lei şi s-a realizat în cadrul  unui proiect de finanţare câştigat de către Asociaţia RYMA ca urmare a unui concurs de proiecte desfăşurat în cadrul programului „Spaţii verzi urbane“, finanţat de MOL România şi Fundaţia Pentru Parteneriat.

Accesul în camping se poate face dinspre poarta a II-a a Cetăţii Alba Carolina, pe lângă restaurantul Pub 13, prin tunelul din apropierea sediul Electrica sau de pe strada Gemina.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite