Judecător acuzat de corupţie audiat la Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat, ieri, dosarul judecătorului Valentin Popescu din Petroşani, trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Judecătorii au respins cererea de eliberare din arest şi l-au audiat pe inculpat.

Valentin Popescu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută.

La primul termen de judecată din 01.06.2010 apărătorii inculpatului au formulat mai multe excepţii privind  neregularitatea actului de sesizare a instanţei iar Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de amânare formulată de reprezentantul DNA Alba Iulia în vederea studierii excepţiilor invocate.

„Joi, 10.06.2010 Curtea de Apel Alba Iulia a respins excepţiile şi a trecut la judecarea pe fond a cauzei dând citire actului de sesizare al instanţei şi procedând la audierea inculpatului şi a persoanei ce s-a constituit parte civilă în cauză. În vederea administrării de probe în cauză, Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 29.06.2010“, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

De asemenea, instanţa a respins cererea de liberare sub control judiciar formulată de inculpatul Popescu Valentin care va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv. Judecătorul a fost arestat preventiv în 30 martie 2010. O zi mai târziu, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suspendarea acestuia din funcţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite