Alba Iulia: Jocuri de laser şi acrobaţii pe zidurile Cetăţii, jonglerii cu foc şi oameni pe picioroange de Zilele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea pregăteşte un amplu şi variat program pentru ediţia din acest an a Zilelor oraşului Alba Iulia. Pentru prima dată, cele mai frumoase fete se vor întrece în cadrul concursului de frumuseţe „Miss Alba Iulia“. Logo-ul oraşul va fi lipit pe maşini în cadrul campaniei „Albaiulian mândru la volan“. Alba Iulia va deveni unicul oraş din România cu identitate proprie aplicată pe vehicul.

În ultima şedinţă, consiliul local a aprobat cheltuirea sumei de până la 420.000 de lei din bugetul local şi sponsorizări pentru evenimentul ce se va desfăşura în perioada 27 – 29 mai 2011.

„Ca urmare a finalizării lucrărilor din Cetatea Alba Carolina şi crearea unei noi imagini pentru zona istorică a oraşului, manifestările cuprinse în Zilele Oraşului vor îmbrăca o imagine mult mai somptuoasă. Au fost cuprinse elemente de pantomină, spectacole de muzică pop, latino, folclor, dar şi animaţii, cu scopul de a da viaţă întregului ansamblu istoric“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Trupa Xtreme din Baia Mare va oferi un spectacol de acrobaţii şi proiecţii pe ziduri Cetăţii Alba Iulia. Tot pe zidurile cetăţii va fi proiectat un joc de lumini şi laser. Vor da viaţă cetăţi şi artişti din străinătate. Compania „Trans Express“ din Franţa va prezenta în premieră pentru Alba Iulia un spectacol aerian. Nu vor lipsi nici reprezentanţiile cu oameni pe picioroange.

„Albaiulian mândru la volan“

De asemenea, printre noutăţile ediţiei din acest an, se numără campania „Albaiulian mândru la volan“. Posesorii de autoturiosme sunt aşteptaţi în prima zi de sărbătoare la un eveniment inedit. Se încearcă crearea celui mai lung lanţ de maşini în trafic care vor avea aplicat logo-ul oraşului. „Evenimentul va avea loc vineri, 27 mai, cu începere de la ora 17.00. Toţi şoferii din Alba Iulia sunt aşteptaţi să participe la acest eveniment. Fiecare va primi un autocolant cu logo-ul oraşului pe care îl vor putea aplica pe maşină. Punctul de întâlnire va fi strada Vasile Goldiş. Vrem ca Alba Iulia să devină unicul oraş din România cu identitate proprie aplicată pe vehicul“, a mai spus Mihai Coşer.

Concurs de miss

Cea mai frumoasă albaiuliancă va fi desemnată cu ocazia Zilelor oraşului. În aceast sens, ieri a fost lansat site-ul miss.albaiulia.ro. „Pâna acum, şase tinere s-au înscris deja şi pot fi votate. Perioada de vot electronic se încheie pe data de 23 mai, iar primele zece concurente clasificate vor merge în finală. Ele vor fi supuse unui număr de patru probe, respectiv cultură generală, ţinută de zi, zumba şi o probă surpriză“, se arată într-un comunicat al primăriei.

Programul mai cuprinde şi spectacole de acrobaţii, cântăreţi ambulanţi, pantomimă, jonglerii cu foc, dance street şi diverse concursuri.

Fiecare zi de sărbătoare se va încheia cu un concert susţinut de artişti precum Loredana Groza, Mandinga sau Sensor. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite