Alba Iulia: Ion Caramitru jurizează la Sebeş festivalul naţional de teatru pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Centrul de Cultură Lucian Blaga din Sebeş
Centrul de Cultură Lucian Blaga din Sebeş

În perioada 19-20 noiembrie 2010 are loc, la Sebeş, prima ediţie a Festivalului Naţional de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca“. Invitat de onoare şi membru al juriului este regizorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti.

Festivalul Naţional de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca“ a început astăzi la ora 15.30 şi aduce pe scena Centrului Cultural „Lucina Blaga“ din Sebeş, numeroase trupe de teatru din Bucureşti, Cluj, Timiş, Hunedoara şi Alba.

Ideea festivalului este proiectul trupei „Colb“ de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga“, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Teatrul „Prichindel“ şi Consiliul Judeţean şi Local al elevilor.

Este primul festival concurs de acest gen din judeţ. „Organizat sub forma unui concurs, festivalul confirmă preocuparea tinerilor pentru actul de cultură şi nevoia de frumos prin numărul mare al trupelor de teatru, provenind din toate zonele ţării, care s-au înscris în competiţie“, a explicat profesoara Tereza Cândea, preşedinte al Comitetului de organizare.

Formaţii teatrale din toată ţara

În urma înscrierilor şi a selecţiei făcute de către organizatori pe scena festivalului îşi vor disputa trofeul formaţiile teatrale „Skop“ de la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti“ din Bucureşti, „Audienţă generală“ din Cluj-Napoca, „Viceversa“ de la Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca, „L’ombellico del Mondo“ de la Şcoala Nitchidorf, judeţul Timiş, „Semper fidelis“ de la Liceul Economic, Hunedoara, „Colb“ de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş. Participanţii la festival vor fi recompensaţi pe lângă marele trofeu cu diplome şi premii, constând în sume de bani.

Ion Caramitru va urca pe scenă

Regizorul Ion Caramitru, împreună cu invitatul său special, Aurelian Octav Popa vor urca de asemenea pe scenă pentru o reprezentaţie de excepţie în piesa „Eminescu… după Eminescu“.

„Dorim ca Festivalul Naţional de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca“ să devină tradiţie, o gală a valorilor autentice, o sărbătoare de suflet pentru locuitorii Sebeşului şi pentru toţi iubitorii de teatru“, a afirmat profesoara Tereza Cândea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite