Alba Iulia: Înscrieri în clasa întâi pentru 2012. Părinţii caută cele mai bune şcoli pentru copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai râvnite şcoli sunt cele care au program „Şcoala de după şcoală“ sau activităţi extra-şcolare.  Deşi înscrierile încep în luna martie, părinţii au început să se intereseze de oferta educaţională a şcolilor încă de anul trecut. Deocamdată numele preşcolarilor sunt trecute pe caietele învăţătorilor.

Primele solicitări din partea părinţilor pentru înscrierea în clasa întâi pentru anul şcolar viitor au început să curgă încă din octombrie 2010. Majoritatea şcolilor din Alba au planificarea gata şi aşteaptă să se dea startul înscrierilor.

Solicitări trecute în caietele învăţătorilor

Spre exemplu, la Şcoala „Avram Iancu“ din Alba Iulia s-au adunat până acum 47 de solicitări de înscriere în clasa întâi. Aici se vor forma trei clase, faţă de doar două câte sunt în acest an şcolar.

„Părinţii s-au interesat de locurile în clasa întâi pentru anul şcolar viitor încă din octombrie 2010. Deocamdată, preşcolarii au fost trecuţi în caietele învăţătorilor. Dacă luăm în calcul experienţa anilor anteriori, ne aşteptăm încontinuare la solicitări. Asta dovedeşte că şcoala este foarte bine văzută în comunitae, prin ceea ce oferă şi prin rezultatele obţinute“, a explicat Elena Ignat, directorul şcolii „Avram Iancu“ din Alba Iulia.

„Părinţii au venit la noi încă din toamna anului 2010. Noi am trecut numele preşcolarilor pe un caiet, la mine sunt în jur de 30 de astfel de solicitări. Aşteptăm să înceapă înscrile propriu-zise, în luna martie. Noi oferim elevilor o pregătire eficientă pentru reuşita ulterioară“, a declarat Elena Avram, învăţător la şcoala „Avram Iancu“.

Cereri şi pentru anul 2012

„Spre surprinderea noastră au fost şi părinţi care s-au interesat de locurile disponibile pentru anul şcolar 2012-2013. Pe caietele învăţătorilor figurează deja 9 solicitări în acest sens“, a mai adăugat Elena Ignat.

„M-am interesat şi am aflat că această şcoală oferă şi condiţii foarte bune de învăţare şi siguranţă. Am vrut să mă asigur că, copilul meu va fi pregătit de învăţătorul pe care-l consider cel mai bun. L-am înscris pe caiet încă de acum, deşi va începe clasa întâi abia în 2012“, a spus Luiza Mureşan, mama unui preşcolar de 5 ani.

„Noi ne-am propus să formăm două clase, dintre care una de step by step, dar Inspectoratul şcolar ne-a aprobat doar una. Deocamdată s-au interesat vreo 15 părinţi de oferta noastră. Noi am constatat că părinţii îşi înscriu copiii la mai multe şcoli pentru a avea mai multe şanse“, a afirmat Florentin Crişan, director adjunct la Colegiul Tehnic „Apulum“din Alba Iulia

Competiţie între şcoli

„Graba de a-şi înscrie copiii în clasa întâi ar putea fi explicată prin grija părinţilor, dar şi prin competiţia creată între şcoli, care vor să atragă populaţia şcolară. Oficial, înscrierile încep în luna martie“, a declarat Cornel Sandu, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Alba.

Şcolile din Alba şi-au propus să formeze în anul şcolar următor 194 de clase cu 3.320 de locuri pentru clasele întâi. Cifrele sunt  în scădere faţă de anul şcolar în curs, când în clasa întâi învaţă 3.400 de elevi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite