Alba Iulia: Iniţiatorul protestelor cu găini şi capre în centrul oraşului executat silit de bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Cioban, proprietarul terenului în suprafaţă de 406 metri pătraţi din centrul oraşului Alba Iulia, va fi executat silit de bancă pentru un credit neplătit. Bărbatul a organizat mai multe proteste originale împotriva primăriei care nu i-a permis să construiască nimic pe teren.

Consilierii locali din Alba Iulia şi-au dat acordul să participe la licitaţia publică din luna mai  în cadrul căreia o bancă din municipiu încearcă să vândă parcela de teren situată peste drum de Casa de Cultură a Studenţilor, aparţinând lui Călin Cioban.

Aleşii au votat în cea mai recentă şedinţă a forului că suma maximă care poate fi oferită pentru această parcelă nu poate depăşi 60.000 de euro, ceea ce înseamnă 146 euro/mp. O evaluare realizată la solicitarea administraţiei locale arată că un metru pătrat în zonă nu valorează mai mult de 101 euro.

Dator cu peste aproape 120.000 de euro

Banca are de recuperate de la Călin Ciobanu o sumă de aproape 120.000 de euro. Preţul de pornire a licitaţiei a fost stabilit de bancă la 90.130 euro. Consilierii speră ca prin achiziţionarea acestei parcele să deblocheze situaţia şi să poată amenaja zona centrală a oraşului.

image

Călin Cioban a ratat şansa să vândă el personal parcela iar negocierile cu consilierii au eşuat în mai multe rânduri pentru că proprietarul a solicitat sume mari de bani. El a adoptat în ultimul an forme inedite de protest, aducând pe terenul situat în buricul oraşului de la căpiţe de fân până la capre şi găini. La un moment dat a întins pe o sfoară rufe la uscat. Pentru a masca aceste manifestări de protest, primăria a amenajat un gard din plăci pictate de elevii de la Liceul de Arte.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite