Alba Iulia: Ingrid Mehnert este salvatoare şi cosmeticiană pentru animale de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingrid Mehnert a început specializarea în medicină veterinară în 1998 când animalele de companie nu reprezentau un segment de studiu în acest domeniu. Face cosmetică pentru câini şi se implică în acţiuni de salvare a acestora.

Data şi locul naşterii: 20 februarie 1980
Studii: Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Stare civilă: necăsătorită


„În facultate se punea mai mult bază pe vaci, porci sau cai. La acea vreme nu era la modă să ai un animal de companie. Abia acum lumea se dezmeticeşte în acest sens şi oamenii îşi deschid mintea spre tot ceea ce înseamnă animal de companie“, a spus tânăra.

Ingrid este devotată animalelor din copilărie, iar scopul său este acela de a face ceva pentru necuvântătoare. „Aduceam acasă animale pe care le găseam pe stradă. Le iubeam când le vedeam atât de fragile şi vulnerabile. De atunci simţeam că trebuie să fac ceva pentru ele“, a povestit Ingrid.

Odată cu trecerea timpului tânăra a găsit soluţia de a ajuta necuvântătoarele şi de a sta cât mai mult în preajma lor: Facultatea de medicină veterinară. A terminat studiile în 2004 după care s-a angajat la un cabinet veterinar din Alba Iulia. Ambiţia tinerei a trecut însă de constrângerile învăţământului românesc care o limita mai mult la studiile pe animalele mari. „Manualele străine m-au ajutat practic să învăţ cu adevărat ce înseamnă medicina pentru animalele mici, animalele de companie“, a completat Ingrid.

image

„Vreau să pot face ceva pentru câinii comunitari“

A început medicina veterinară sperând să salveze câinii comunitari. „Ei sunt pasiunea mea. Vreau să pot face ceva pentru aceste patrupede. Câinii de la noi nu sunt agresivi şi nici nu avem atât de mulţi. Se poate face ceva dacă oamenii ar înţelege asta şi ar sprinjini acţiunile de acest fel“, a spus tânăra. Ingrid şi-a oferit chiar serviciile pentru a ajuta animalele comunitare.

„Fac reduceri pentru cei care se adresează cabinetului meu cu animale de pe stradă. Consultaţiile sunt chiar gratuite pentru aceste animale. Tot ce îmi doresc este ca oamenii să înţeleagă şi să ne sprijine acţiunile“, a afirmat Ingrid Mehnert.

Tânăra s-a alăturat Asociaţiei „Speranţa animalelor“ din Sebeş care vine în sprinjinul animalelor comunitare. „Câinii comunitari sunt monitorizaţi, consultaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi. Sunt la dispoziţia celor care vor să se implice şi să facă un bine pentru aceste suflete. Ideea că ne costă mult este falsă. La cabinetul meu oamenii vin cu haine rele pe care le punem în cuşti, cu mâncare pentru aceste animale mai puţin norocoase şi deja este un sprijin. Din ianuarie anul viitor oamenii vor putea dona 2 la sută din impozit pentru această cauză“, a precizat Ingrid.

image

Ingrid alături de Happy după "ora" de cosmetică

Pe lângă faptul că este un medic devotat animalelor şi meseriei, Ingrid este o coafeză desăvârşită pentru necuvântătoare. În doar două luni de zile a frezat peste două sute de câini şi pisici cărora le acordă atenţie şi timp, fiecăruia în parte. „Nu recurg la anestezic, ci le aloc timpul necesar pentru a reuşi să tund câinii. Anestezicul le poate pune sănătatea în pericol în timp“, a spus medicul.

Cum ai devenit coafeză pentru animale şi ce animale ai acasă?

I.M: „Este un lucru mai aparte pe care l-am învăţat să îl fac în facultatea pentru că era o sursă de venit ca să mă întreţin. Numărul mare de clienţi îmi confirmă faptul că fac bine acest lucru. Cred că şi animalele mele sunt mulţumite de „tratament“: patru pisici şi trei câini salvaţi de pe stradă, patru porcuşori de guineea şi doi peruşi. Am avut ocazia să şi învăţ să mă ocup mai bine de aceste animale“.

Cum sunt albaiulienii în ceea ce priveşte dragostea şi grija pentru animale?
I.M: „Albaiulienii învaţă să îşi îngrijească animalele, însă la mentaliltate mai e de lucru.  Oamenii trebuie să înveţe să aibă grijă de animalul de companie şi îi acorde timp şi atenţie mai multă, pentru că încă sunt lacune la acest segment“.

Ce-i place: „Pe lângă faptul că sunt mereu înconjurată de animale şi le iubesc, în puţinul timp care îmi rămâne îmi place să citesc beletristică. Îmi place şi sportul, iar pentru o bună bucată de vreme am practicat karate“.

Ce nu-i place: „Nu-mi plac oamenii cu frustrări pe care le revarsă asupra animalelor. Nu-mi plac oamenii care vin şi cer cosmetică canină, gen tăiatul cozii sau a urechilor. Acest gest nu le face bine animalelor este doar folclor. Nu-mi place să eutanasiez un animal la comandă ci atunci când consider că este cazul“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite