Alba Iulia: INEDIT Câine în scaun cu rotile, după ce a fost lovit şi abandonat la marginea unui drum (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul veterinar George Popa din Alba Iulia a apelat la soluţia scaunului cu rotile, din cauza unui traumatism la coloana vertebrală care i-a paralizat câinelui picioarele din spate. Căruciorul are rolul de a suplini funcţia membrelor posterioare care sunt paralizate

Bulă, cum l-a botezat medicul veterinar care-l monitorizează, a fost găsit rănit în urmă cu opt săptămâni, pe marginea unui drum judeţean, în apropiere de satul Răhău, de inspectorii de la Poliţia Animalelor Alba. 

În urma intervenţiei chirurgicale, medicul a descoperit mai multe găuri în cutia craniană, cel mai probabil cauzate de lovituri cu obiecte ascuţite. În plus, masculul de rasă comună, de aproximativ 6 ani, avea şi un traumatism la coloana vertebrală, care i-a afectat picioarele din spate. Şansele de recuperare au fost estimate de medic la 35 la sută. De atunci, a rămas în clinica medicului veterinar din Alba Iulia, George Popa.

„Căruciorul este gura lui de aer“

În paralel cu medicaţia pentru recuperarea funcţiilor locomotorii,  veterinarul s-a decis să-i achiziţioneze un cărucior cu rotile, care să suplinească membrele posterioare. Costurile s-au ridicat la 600 de lei.

image

„Fără acest cărucior special câinele nu s-ar putea deplasa. Aşa are cât de cât o liberate de mişcare, practic nu este condamnat să stea doar într-o poziţie, închis într-o cuşcă pe vecie. Pot să spun că acest cărucior este gura lui de aer“, a mai explicat medical.

Se caută un stăpân

Costurile tratamentului postoperatoriu şi ale hranei sunt estimate la 100 de lei pe zi, cheltuieli suportate în totalitate de clinica veterinară.
Animalul maltratat va mai rămâne în grija medicului, până i se va găsi un stăpân.

image

„Noi o să facem un filmuleţ cu câinele în căruciorul special, în care prezentăm situaţia lui. Imaginile vor fi postate pe internet, în speranţa că îi vom găsi un stăpân, care poate fi chiar şi din străinătate. Noi o să ne asigurăm de faptul că va ajunge pe mâini bune, că va fi îngrijit şi hrănit corespunzător. Ne-am ataşat prea mult de el, ca să-l abandonăm acum“, a declarat Daniel Goronea, inspector şef la Poliţia Animalelor Alba.

„Stăpânul ar trebui să-l scoată în cărucior la plimbări foarte lungi, care să-i stimuleze reflexele. Aşa va avea şanse să-şi revină şi să-şi folosească, în timp, picioarele din spate. Pe o scară a recuperării medicale de la 1 la 10, animalul a ajuns la 4. E un progres neaşteptat, dar nu trebuie să ne oprim aici“, a completat şi medical George Popa.

În urma anchetei, inspectorii de la Poliţia Animalelor au concluzionat că, cel mai probabil, animalul a fost luat la ţintă cu pietre cu muchia ascuţită, de propriul stăpân sau de persoane răuvoitoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite