Alba Iulia: UPDATE Fostul campion naţional de box Andrei Dărămuş vrea eliberarea din arest. Judecătorii au respins recursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel judecă joi recursul fostului boxer şi luptător de K1, Andrei Dărămuş, şi al altor opt persoane arestate de Tribunalul Hunedoara. Gruparea infracţională este acuzată de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

UPDATE: Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul declarat de Andrei Dărămuş şi ceilalţi opt inculpaţi. Prin urmare aceştia rămân în arest preventiv până în 21 februarie 2011.

Comunicat Curtea de Apel Alba Iulia:

"Joi, 27.01.2011, s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia judecarea recursurilor declarate de 9 inculpaţi împotriva încheierii pronunţat de Tribunalul Hunedoara în data de 23.01.2011 prin care au fost admise propunerile D.I.I.C.O.T.–Biroul Teritorial Hunedoara de arestare preventivă a inculpaţilor.

În această cauză s-a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile pentru 9 persoane dintre care 6 au domiciliile în judeţul Alba. Cei 9 inculpaţi sunt acuzaţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de  furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate recursurile inculpaţilor. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă inculpaţii urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.
"

Pe lângă Andrei Dărămuş, ceilalţi inculpaţi din Alba sunt: Mirel Oniga, Cosmin Samoilă, Florin Bodea, Mircea Condor şi Daniel Marin.

Tractoare furate din Franţa

Gruparea a fost anihilată la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni a ofiţerilor de la Crimă Oragnizată şi a procurorilor DIICOT. Membrii acesteia au furat trei tractoare din Franţa, în valoare de peste 100.000 de euro. Ulterior, în data de 22 ianuarie, tractoarele au fost vândute unei firme de maşini second-hand în Ungaria, contra sumei de 40.000 de euro, mult sub valoarea acestora.

Printre cei arestaţi se află şi un cunoscut interlop din Alba Iulia, Andrei Vasile Dărămuş, fost triplu campion naţional la box în competiţii de tineret. Tânărul s-a lăsat de box şi participa în ultima vreme la competiţii de lupte K1. Ceilalţi membri ai grupării sunt Cornel Irimia, Mirel Oniga, Cosmin Samoilă, Florin Bodea, Adrian Lăscan, Mircea Condor, Daniel Marin şi Dorel Tukacs. Mandatele de arestare prevenitvă au fost emise de Tribunalul Hunedoara.

image

Inculpaţii au formulat recurs la sentinţa magistraţilor din Deva şi au solicitat cercetarea în stare de libertate, cu impunerea obligativităţii de a nu părăsi ţara sau localitate de domiciliu. Dorel Tucaks este considerat liderul lumii interlope din Satu Mare. El a fost implicat în multe fapte cu violenţă, dar nu a a primit nicio condamnare la închisoare cu executare.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au refuzat să facă publice detaliile activităţii membrilor grupării pe motiv că mai sunt de recuperate alte utilaje furate şi vândute la preţuri foarte mici în Ungaria sau România. Membrii grupării riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Arestat preventiv timp de patru luni

Andrei Vasile Dărămuş (23 de ani, foto jos) a mai fost implicat în ultimii ani în fapte penale. A fost arestat preventiv în perioada 30 aprilie 2010 – 22 august 2010, alături de un alt tânăr (Radu Petru Aurel). Cei doi sunt autorii unei agresiuni produse în faţa unui casino din Alba Iulia, unde i-au bătut pe doi tineri din oraş.

image

Au fost trimişi în judecată la Judecătoria Alba Iulia pentru lovire sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare. Dosarul este în curs de judecată. În vara anului 2009 a fost implicat într-o altă bătaie ce a avut loc la o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei, aflată în proprietatea unor alţi interlopi din Alba Iulia. Conflictul nu a fost urmat de consecinţe penale pentru niciuna dintre părţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite