Alba Iulia: Denisa Cotîrlea, economista cu diplomă de asistent medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denisa Cotîrlea este licenţiată în Ştiinţe Economice, dar deţine şi o diplomă de asistent medical generalist. După finalizarea studiilor de master vrea să profeseze în învăţământ.

Născută: 29 ianuarie 1988, la Alba Iulia
Studii: Facultatea de Ştiinţe, Universitatea 1 Decembrie 1918, Specializarea Contabilitate şi Informatică de Gestiune
Familie: un frate


Denisa Cotîrlea este genul de student care se perfecţionează tot timpul. Este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe, în specializarea Contabilitate, dar şi a Şcolii Postliceale Sanitare din Alba Iulia. Deţine o diplomă de licenţă în economie, dar şi una de asistent medical generalist.

Vorbeşte fluent engleza şi spaniola şi se descurcă bine şi în franceză. Acum îşi continuă studiile universitare cu un master în specializarea Administrarea Afacerilor în Comerţ, Turism şi Servicii.

Ar fi dorit să facă Medicina

„După absolvirea liceului nu eram hotărâtă ce să fac. Aş fi dorit să urmez Facultatea de Medicină, însă nu am avut posibilităţi financiare. Atunci am ales Contabilitatea. După primul semestru mi-am dat, însă, seama că nu mi se potriveşte. Sunt genul de om care doreşte să lucreze cu oamenii nu cu hârtiile“, a spus Denisa Cotîrlea. A descoperit, însă, o materie care i-a plăcut foarte mult, managementul.

„Încet încet, găsind omul care să îmi acorde încrederea necesară am ales să mă perfecţionez în management. Am participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice şi am scris, alături de doamna profesoară Larisa Dragolea, articole publicate în reviste de specialitate”, a afirmat studenta.

Larisa a obţinut locul I în cadrul Simpozionului Naţional Studenţesc “Student, Ştiinţă, Societate”, Ediţia a VIII-a, Petroşani, în mai 2010. De asemenea, s-a clasat pe aceeaşi poziţie şi la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti “IN-EXTENSO”, Ediţia a IX-a, Alba Iulia, în aprilie 2009.

„A fost extrem de mult pentru mine faptul că la a doua participare la o sesiune am primit menţiune. Am cunoscut oameni extraordinari de vârsta mea. Ne sunam ulterior ca să ne întâlnim la alte sesiuni ştiinţifice“, a completat tânăra. A participat în calitate de membru în comitetul de organizare a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale organizată de Facultatea de Ştiinţe denumită „Provocări ale economiei româneşti bazată pe cunoaştere“.

Team-lider al echipei de studenţi în Polonia

„Vastele cunoştinţe de care dispune şi spiritul de echipă au determinat ca Denisa să fie selectată pentru a face parte în calitate de team-lider din echipa de studenţi reprezentanţi ai Universităţii noastre la concursul internaţional studenţesc Cupa Antreprenoriatului, care se va desfăşura în luna mai 2011, în Polonia“, a spus profesoara Larisa Dragolea, despre studenta sa.

Denisa Cotîrlea a mai fost evaluator pentru Universitatea din Alba Iulia în cadrul proiectului „Gala Profesorului Bologna“ organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi a participat în Turcia, în luna decembrie 2010, la un seminar în cadrul Programului Erasmus. De altfel, prin intermediul acestui program, Denisa doreşte să plece câteva luni, într-un schimb de experienţă, la o Universitate din Spania.

De ce vrei să profesezi în învăţământ?
D.C.: Mi-aş dori foarte mult să merg pe învăţământ, deşi ştiu că salariile sunt mici. Mi-ar plăcea foarte mult să fie la Universitate, dar aş acepta un post şi în sistemul preuniversitar. Doresc foarte mult să comunic mai departe ceea ce am acumulat în perioada în care am studiat eu.

Cum se împacă economia cu medicina?
D.C.: Este o combinaţie foarte fericită. Dacă nu am avut posibilitatea să urmez facultatea de Medicină, m-am înscris la Şcoala Postliceală Sanitară pentru a deveni asistent medical. Am făcut-o din pasiune şi pentru a avea o alternativă în cazul în care nu îmi voi găsi de lucru în învăţământ. Am urmat facultatea şi şcoala de asistente în paralel. Era foarte obositor. Plecam la 8 dimineaţa şi ajungeam acasă la 8 seara. Dar a meritat.

Ce îi place: Îmi place să citesc foarte mult, să mă plimb indiferent de vremea de afară, să îmi petrec timpul alături de familie. Am prieteni foarte buni cu care îmi place să îmi petrec timpul şi să dezbatem diferite lucruri şi situaţii. Îmi place să înot. Am făcut 5 ani de înot.

Ce nu îi place: Nu îmi plac oamenii care mint, care nu ştiu ce aprecieze ceea ce au. Nu imi place trădarea, lipsa de educaţie, tutunul şi alcoolul. Sunt multe care nu îmi îmi plac, dar obişnuiesc şi încerc să le iau aşa cum sunt.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite