Alba Iulia: Denisa Barbu este campioană internaţională la dans sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denisa Barbu este elevă în clasa a VII-a a Şcolii „Mihai Eminescu“ din Alba Iulia, iar de la vârsta de opt ani practică dansuri sportive. Este pregătită de antrenorul Cristian Jurcă în cadrul Clubului de Dans Sportiv „Maria Petrea“ din Alba Iulia.

Născută la: 29 septembrie 1997, Alba Iulia
Studii: Elevă în clasa a VII-a la Şcola „Mihai Eminescu“
Familie: un frate

Denisa Barbu este elevă în clasa a VII-a a Şcolii „Mihai Eminescu“ din Alba Iulia, iar de la vârsta de opt ani practică dansuri sportive.

Este pregătită de antrenorul Cristian Jurcă în cadrul Clubului de Dans Sportiv „Maria Petrea“ din Alba Iulia. De doi ani, partenerul ei de dans este Mihai Comşa.

image

„Am început dansul în joacă, verişoarele mele mergeau la cursuri şi m-am alăturat lor. Acum cred că sunt cea mai veche dansatoare a clubului.Spiritul competiţional m-a motivat pe parcursul orelor iar dansul s-a transformat într-o adevărată pasiune“, povesteşte Denisa.

8 cupe şi 11 medalii

De-a lungul timpului, Denisa a participat la o serie de competiţii naţionale şi internaţionale de dans sportiv. În palmaresul ei se află nu mai puţin de 8 cupe şi 11 medalii. Acestea sunt expuse în vitrina de trofee a clubului. Cel mai bun rezultat al său este medalia de aur obţinută la concursul internaţional de dans sportiv „Dance Masters“ de la Bucureşti. Alături de partenerul ei de atunci, Mircea Oprea, Denisa a obţinut în 2007 locul I.

„Am fost foarte emoţionată mai ales că au participat dansatori din 16 ţări. Ne-am bucurat enorm, premiul a fost o încununare a efortului depus“, povesteşte Denisa Barb. A participat şi la emisiunea „Ploia Steluţelor“, concurs difuzat pe postul naţional de televiziune.

image

„Nu a trebuit să-mi conving partenerul de dans, şi el îşi dorea să participe la acest concurs. Am trecut cu brio de preselecţie, iar timp de o săptămână am avut filmări în fiecare zi. Instructorul nostru ne-a creat o coregrafie deosebită pentru samba, iar în final, din 30 de perechi, ne-am clasat pe locul III. A fost o experienţă unică pe platoul de filmare, iar după difuzarea emisiunii, am primit zeci de felicitări“, a precizat adolescenta.

Îşi desenează ţinutele

Denisa Barbu dansează nu doar rumba, samba, cha-cha-cha, jive, quickstep ci şi vals lent şi vienez, tango şi slow foxtrot. „Cel mai mult îmi place rumba, este dansul dragostei. E nevoie de multă graţie, concentrare, iar expresia feţei trebuie să reflecte sentimentele pentru partenerul de dans“, a spus eleva. Din anul 2009 face parte din clasa sportivă „D“, unde ţinutele pentru concursurile de dans sportiv sunt obligatorii. 

image

„O altă pasiune a mea este desenul, aşa că îmi desenez singură ţinutele. După schiţele realizate de mine şi după explicaţiile de rigoare, croitoseasa îmi face rochiile. Este o persoană foarte pricepută, iar rezultatul este încântător de fiecare dată. Spre exemplu, pentru latino am o rochie neagru cu roşu din dantelă, scurtă, cu spatele decupat. Pentru dansurile de la categoria standard, am o rochie aurie făcută din saten şi voal“, a spus Denisa Barbu, care a făcut până acum schiţele pentru zece ţinute.



Ai încălţăminte specială pentru dans?
D.B.: „Pentru că talpa pantofului trebuie să fie foarte flexibilă şi să-ţi permită să întinzi piciorul, încălţămintea este făcută la comandă la Cluj-Napoca. Am câte o pereche pentru competiţie şi una pentru antrenamente. Facem repetiţii de trei ori pe săptămână, iar înainte de concursuri zilnic. Vara avem cantonament de pregătire, cu trei antrenamente pe zi şi unul de forţă“.

image

Cum împaci pasiunea pentru dans cu şcoala?
D.B.: „Foarte bine. Pe lângă rezultatele de la clasă, am obţinut o serie de premii la concursurile de matematică, engleză şi română. Cu toate că îmi doresc să ajung stilist, la liceu cred că mă voi îndrepta spre biologie-chimie. În plus, fac parte din echipa de dansuri a şcolii. Împreună cu colegii, pregătim pentru «Ziua porţilor deschise» ce va avea loc la începutul lui mai, un spectacol cu şapte dansuri, fiecare reprezentativ pentru câte o ţară. Am ales cele mai cunoscute popoare“.

Ce-i place: „Îmi place lectura. Ultima carte primită  şi pe care acum o citesc este «Fiica tăcerii» de Kim Edwards. Lectura îmi oferă posibilitatea să mă transpun într-o altă lume în care pot să-mi imaginez personajele. Ador excursiile în natură şi să înnot în piscină. Îmi place fotografia şi să surprind imagini cu oameni, persoane cunoscute. Sunt pasionată de cumpărături şi machiaj. Ador moda, îmi place să fiu la curent cu tot ce este nou în domeniu şi ceea ce se poartă“.

Ce nu-i place: „Nu-mi plac persoanele superficiale. Nu îmi place să intru în controverse şi discuţii inutile. Nu îmi place să fac curăţenie, dar acest lucru îl compensez prin alte activităţi. Nu-mi plac ciorbele, dar ador salatele de legume şi fructe şi spaghetele. Ştiu, dar nu-mi place să dansez pe muzică populară. Nu îmi place culoarea galben“.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite