Alba Iulia: Cristina Seneşan a expus fotografii la sediul ONU din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Seneşan este membru al fundaţiei Inter-Art Aiud
Cristina Seneşan este membru al fundaţiei Inter-Art Aiud

Membru al Fundaţiei Inter-Art din Aiud a coordonat organizarea unor ediţii ale Taberei Internaţionale de Artă Plastică şi a Taberei Internaţionale de Creaţie pentru Tineret.

Născută la: 10 aprilie 1987, Aiud
Studii: anul 5 la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca
Familie: necăsătorită

Studentă la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, Cristina Seneşan şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu patru ani. „În 2006 am devenit voluntar la Inter-Art Aiud şi astfel mi s-a deschis calea spre lumea artei. Fără intenţii serioase, m-am axat pe fotografie şi mi-am dat seama că este vorba de o pasiune ascunsă undeva, care doar aştepta să iasă la suprafaţă“, spune tânăra din Aiud.

Fotografii Cristina Seneşan

Pasiunea pentru arta fotografică a moştenit-o de la tatăl său. „Tata, care este medic, a făcut şi el fotografie în tinereţe. M-a susţinut întotdeauna, uneori a rămas chiar mirat de ceea ce am realizat“, a precizat Cristina. Tânăra este îndrumată în activitatea artistică de Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud, cel care i-a descoperit talentul şi a îndrumat-o spre acest domeniu artistic.

Fiind o persoană ambiţioasă, Cristina consideră că totul este posibil, atât timp cât există dorinţă. „Sunt de părere că în fotografie nu trebuie să ai studii în domeniu, trebuie să ştii să vezi, să ai talent şi puţină tehnică pentru a executa corect pozele.

Fotografii Cristina Seneşan

Orice este posibil atât timp cât îţi doreşti cu adevărat“, a precizat artista.

„Imagini oglindite în suflet“

Fotografiile realizate de aiudeancă au ajuns într-o serie de expoziţii internaţionale în Ungaria, Spania, Austria, Olanda, SUA. Anul trecut, Cristina a avut câteva fotografii expuse la sediul ONU, New York, în cadrul unei expoziţii organizate de Inter-Art.

În cadrul Festivalului Internaţional de Foto şi Film, ce se desfăşoară în această perioadă la Aiud,  Cristina Seneşan şi-a expus fotografiile în prima expoziţie personală. „Expoziţia de artă fotografică «Imagini oglindite în suflet» este cel mai important moment din cariera mea artistică”, a spus Cristina Seneşan.

Fotografii Cristina Seneşan

Ce fotografiezi?
C.S.: „Fotografiez tot ce mi se pare interesant. Mă inspir din natură, din viaţa de zi cu zi. Mă axez mai mult pe detaliu. De obicei mă uit atent în jurul meu, pentru că nu se ştie niciodată ce poţi să surprinzi cu obiectivul aparatului de fotografiat. Deşi fotografia alb-negru este la modă, sunt adepta pozelor color pentru că surprind mai multe detalii, lumină, culoare.

Cum împaci activitatea artistică cu studenţia?
C.S.: „Deşi facultatea îmi ocupă cam 70-80 la sută din timp, încerc să combin arta cu medicina.  De câte ori am timp liber, mi-l petrec făcând fotografii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite