Alba Iulia: Cornel Bumb, elevul de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“ din Alba Iulia, Cornel Bumba obţinut de-a lungul anilor de liceu doar premiul I. Mai mult, este elev de nota zece pe linie, obţinând medii maxime la toate materiile.

Născut la: 29 septembrie 1991, Alba Iulia
Studii: elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“ Alba Iulia
Familie: singur la părinţi


„Cel mai bun rezultat l-am avut anul trecut la concursul naţional de matematică aplicată «Adolf Haimovici» desfăşurat la Iaşi. Au participat reprezentanţi din fiecare judeţ. Subiectele s-au bazat pe exerciţii de matematică specifice programei M2, care se studiază în liceele cu profil economic. Au fost şi probleme uşoare, dar şi unele care s-au axat mai mult pe gândirea logică şi ingeniozitate. Pentru a ştii să rezolvi acest gen de exerciţii, e necesar să lucrezi suplimentar“, a spus Cornel Bumb.

El consideră că exerciţiile logice dezvoltă gândirea. Adolescentul lucrează suplimentar la matematică, rezolvând sute de probleme din culegeri speciale. Elevul pregătit de profesorul Ioan Marinescu a participat la numeroase concursuri şi olimpiade naţionale de unde s-a întors cu diverse diplome. Spune că s-a îndreptat spre liceul economic din curiozitate pentru contabilitate.

image

Cornel Bumb recunoaşte că nu a fost un elev de nota 10 pe linie în clasele generale. Obţinerea rezultatelor maxime a pornit dintr-o ambiţie. „În clasa a VI-a am avut o medie de 9, rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit din cauza unor note mai slabe. De atunci m-am decis să lucrez suplimentar. Dragostea pentru matematică mi-a insuflat-o profesoara Monica Cozea de la Şcoala generală «Ion Agârbiceanu»“, a spus Cornel. 

A prezentat o firmă de exerciţiu la Bratislava

Elevul este implicat şi într-o serie de alte activităţi. În cadrul proiectului „Firma de exerciţiu - rampă de lansare în carieră!“, împreună cu o echipă de 14 colegi a dezvoltat firma virtuală „MissTrans“ SRL care are ca şi domeniu de activitate comercializarea produselor de patiserie.

„În anul 2009 am participat la târgul firmelor de exerciţiu de la Bratislava, din Slovacia. Am avut un stand în care am prezentat diferite machete de prăjituri,  suporturi, materiale de decorare folosite la diferite evenimente. M-am impresionat foarte mult expoziţia celor de la şcolile de arte şi meserii.

În cadrul târgului au realizat diferite experimente culinare, chimice sau au prezentat invenţii“, a povestit Cornel.
 Elevul a fost implicat şi în proiectul „Reporter de liceu“, iar timp de şase luni s-a documentat, a scris articole şi a participat la diverse seminarii de formare. După absolvirea liceului, Cornel Bumb vrea să urmeze cursurile unei facultăţi de matematică.

Ai primit o bursă de studiu?
C.B.: „Da, este vorba despre o bursă de studiu acordată de o organizaţie de tineret. Se pare că am fost ales datorită rezultatelor la învăţătură. Pe parcursul semestrului II din acest an şcolar voi beneficia de o bursă de 250 de lei. Mai am unele economii, iar banii îi voi folosi pentru a-mi cumpăra un laptop care să-mi uşureze studiul“.

Cum te înţelegi cu colegii?
C.B.:
„Comunicăm foarte bine. M-au acceptat aşa cum sunt, ştiu că pentru mine este foarte important studiul. Îmi pare bine că mă apreciază, iar de fiecare dată mă recomandă când e vorb ade diferite activităţi sau pentru a da lămuriri în anumite situaţii. Îi ajut la lecţii şi la teme atunci când mă solicită“.

Ce-i place: „Apreciez oamenii care muncesc foarte mult şi cei care sunt cei mai buni în domeniul lor. Sunt pasionat de fotografie şi îmi place să filmez. Îmi place să surprind în imagini lucrurile simple. Mi-ar plăcea ca la un moment dat să am ocazia să folosesc o cameră de filmat profesionistă. Îmi place să călătoresc, dintre locurile vizitate la noi din ţară cel mai mult m-a impresionat Transfăgărăşanul, peisajul e deosebit“.

Ce nu-i place: „Nu agreez furtul de orice natură. Nu mi se pare corect ca unii oameni să ia din puţinul pe care-l au celelalte persoane, mai ales că s-ar putea să aibă anumite nevoi. Nu-mi place mândria excesivă şi nici oamenii care te iau peste picior , care te subapreciază, nu iau în considerare adevărata ta valoare. Nu-mi place să fiu deranjat atunci când învăţ“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite