Alba Iulia: Consignaţia Fiscului are trecere la cumpărători. Încasările s-au dublat în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele  certate cu legea se trezesc cu bunurile confiscate de către angajaţii Fiscului. Obiectele sunt comercializate la preţuri  minime , însă cei care intermedieză vânzarea între stat şi cumpărător se aleg cu un comision frumuşel.

Valoarea bunurilor confiscate în  2010 de angajaţii Fiscului din Alba şi valorificate prin "magazinele Finanţelor" din Alba Iulia, se ridică la 135.000 de lei, faţă de doar 53.353 lei în anul 2009.

Toţi banii încasaţi se duc la bugetul de stat.

„Produsele alimentare perisabile se valorifică prin vânzare directă, la preţul la care agentul economic selectat a achiziţionat marfă similară  la ultima aprovizionare. Anul trecut s-au comercializat produse alimentare confiscate în valoare de 108. 121 lei, faţă de doar 400 de lei, cât s-a încasat din valorificarea bunurilor electronice“, a explicat Iulia Mireştean, purtător de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Alba.

Marfa se vinde la preţuri modice

Articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte sunt valorificate printr-un singur magazin din Alba Iulia, situat  pe Calea Moţilor, numărul 92.

„Comercializarea produselor de îmbrăcăminte-încălţăminte confiscate de Fisc a mers bine în 2010,  am vândut articole în valoare de peste 15.000 de lei. Ne-au călcat pragul oameni cu venituri modeste, dar şi persoane cu situaţie financiară bună. Noi avem marfă bună la preţuri foarte mici. Acum mai aveam pe stoc puţine produse ", spune Ioan Moguţ,  proprietarul  magazinului  care comercializează produse confiscate.

Evaluarea bunurilor este realizată de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Fiscului,  Protecţiei Consumatorului, Poliţiei, Direcţiei Vămilor şi Oficiul Concurenţei.

La consignaţia Finanţelor  se găseşte o gamă diversificată de produse.

Preţurile sunt modice, de la 3,5 lei o bluză, la 12 lei o pereche de pantaloni, la 30 de lei perechea de blugi. Cizmele şi  pantofii se vând cu 40 de lei perechea.

„Produsele au fost confiscate de stat şi sunt vândute prin magazinul nostru.  Din experienţă vă pot spune că nu sunt plângeri. Oamenii sunt foarte mulţumiţi,  pentru că produsele de la noi sunt în supermarketuri şi hypermarketuri la preţuri şi de trei-patru ori mai mari", a mai spus Ioan Moguţ.

Din aceeaşi categorie a bunurilor intrate în posesia statului şi apoi valorificate prin Fisc fac parte şi imobilele sau terenurile în cazul cărora, după decesul proprietarilor, nu există moştenitori.

Anul trecut,  maşinile şi piesele de schimb confiscate  au ajuns la Remat, pentru că erau într-o stare tehnică deplorabilă.

Proprietarii magazinelor care intermediază vânzarea între stat şi cumpărători se aleg cu un comision de 18 la sută pentru fiecare tranzacţie.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite