Alba Iulia: Coadă la -5 grade Celsius pentru locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au stat la coadă pentru a-şi depune dosarele.
Oamenii au stat la coadă pentru a-şi depune dosarele.

Locuitorii oraşului s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a-şi depune cererile la primărie. Locurile de parcare se distribuie după criteriul „primul venit, primul servit“, iar taxa anuală este de 120 de lei.

Zeci de oameni s-au postat încă de azi noapte în faţa sediului Primăriei Alba Iulia pentru a fi siguri că primesc locul de parcare dorit.

Aceştia au stat la coadă pe temperatură scăzută de -5 grade Celsius.

Oamenii au stat la coadă pentru a-şi depune dosarele.

De astăzi până pe data de 21 decembrie se fac înscrieri pentru atribuirea locurilor de parcare pentru zona cuprinsă între bulevardul Revolutiei 1989, strada Toporaşilor, Mesteacănului şi strada Cloşca din cartierul Cetate

image

Lotul cuprinde 240 de locuri. „Este ultimul lot pe care-l distribuim anul acesta, urmând să reluăm parcelarea anul viitor“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Primul venit, primul servit

Iniţiativa municipalităţii de a închiria, marca şi numerota locurile de parcare este privită cu ochi buni de oameni, dar modul de distribuire nu este pe placul albaiulienilor. Acestea vor fi ocupate pe baza principiului „primul venit, primul servit“.

image

„Am vecini care au stat la coadă de ieri. E o idee proastă distribuirea locurilor pe pricipiul «primul venit, primul servit». Din această cauză, am venit dis-de-dimineaţă. Mi se pare un criteriu de grădiniţă. La noi sunt foarte mulţi oameni, câte doi-trei pe o parcare. Noi ne făcusem parcările, am betonat din banii noştri, nu aveam nevoie de biscuiţii primăriei“, a spus Anca Puican, de 35 de ani, care a solicitat un loc de parcare pe strada Cloşca.

Fiecare proprietar a depus cererea pentru un loc dinainte stabilit, împreună cu reprezentanţii asociaţiei de proprietari. „Stau pe strada Energiei şi am depus cerere pentru parcarea de la fostul Pati-Bar. Sper să obţin locul respectiv. Comisia urmează să verifice dosarul“, a spus Ioan Boancă, 39 de ani, şofer.

Oamenii au stat la coadă pentru a-şi depune dosarele.

Cererile au fost depuse pe baza listei făcute azi-noapte.

Chirie de 120 de lei pe an

Locurile de parcare sunt închiriate cu 10 lei pe lună, iar plata se face în avans pe un an respectiv 120 lei. „Este o sumă rezonabilă, preţul este unul corect.

image

Sunt mulţi vecini la mine pe scară care solicită un loc de parcare. La noi în zonă tot timpul e aglomerată parcarea“, a mai spus Ioan Boancă.

Fiecare apartament are dreptul la un singur loc de parcare, lucru ce stârneşte controverse. „Avem două maşini în familie. Plătesc impozit pentru ambele. Nu este corect să ne închirieze doar un loc de parcare“, a spus Daniel Rusu, de 36 de ani.

În ultimii doi ani, în Alba Iulia au fost amenajate peste 10.000 de locuri de parcare. Până acum s-au distribuit 2.100 de locuri de parcare în cartierul Cetate.

Locurile de parcare sunt marcate cu vopsea


Doarele solicitanţilor sunt analizate de o comisie de specialitate. Înscrierile se fac la camera 8 din sediul Primăriei, de luni până vineri în intervalul orar 8.00-16.00. Cererile tip pot fi procurate de aici sau de la asociaţia de proprietari.

Cine poate depune cerere: 

Strada Toporaşilor: bl. CT 13, bl. CT 14, bl. CT 15, bl. CT 16, bl. CT 17, bl. CT 18, bl. CT 19, bl. CT 20, bl. CT 21, bl. CT 22

Strada Ştefan cel Mare: bl. 11A, bl. 11B, bl. 10A, bl. 10B, bl. 9A, bl. 9B

Strada  Cloşca:  bl. CF11, bl. 2C, bl. 2D, bl. 2E, bl. 2F, bl. 3A, bl. 3B, bl. 3C, bl. 3D, bl. 3E

Strada  Energiei: bl. 7A, bl. 7B, bl. 7C, bl. CE2, bl. CE5, bl. 1A, bl. 1B, bl. 1C, bl. 1D


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite