Alba: Clasificarea spitalelor după criteriile Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Alba Iulia este în clasa a treia de competenţă
Spitalul din Alba Iulia este în clasa a treia de competenţă

Ministerul Sănătăţii a publicat clasamentul spitalelor din judeţul Alba. Nicio instituţie sanitară nu s-a „calificat“ pentru categoriile unu sau doi de competenţă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a fost inclus în categoria a treia. Acest lucru înseamnă unitatea medicală are cel puţin 21 de secţii, de la anestezie şi terapie-intensivă până la oncologie şi chirurgie generală. Secţia de obstetrică-ginecologie are minim două săli de naşteri.

Spitalul are computer-tomograf, iar, potrivit clasificării, nu dispune de condiţii de internare a pacienţilor din alte judeţe. Cel puţin în cazul secţiei de Oncologie, la acest spital sunt internaţi şi pacienţi din alte judeţe. Unitatea are obligaţia să asigure prezenţa non-stop a medicilor specialişti în zece secţii.

În categoria a patra regăsim unităţile medicale orăşeneşti din Abrud, Câmpeni, Cugir şi cele municipale din Sebeş, Aiud şi Blaj. Aceste instituţii sanitare au şapte secţii obligatorii şi două linii de gardă. De asemenea, sunt dotate cu ecograf şi aparat de radiologie şi au măcar o sală de naşteri.

În ultima categorie de competenţă au fost incluse spitalul de pneumoftiziologie din Aiud şi cel de boli cronice din Câmpeni. Aici se internează doar bolnavi cronici, în special cei care suferă de tuberculoză.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite