Alba Iulia: 5.000 de euro, comoara ascunsă în Cetate. Concursul începe sâmbătă cu un premiu de 100 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indiciile vor fi ascunse în perimetrul Cetăţii
Indiciile vor fi ascunse în perimetrul Cetăţii

„Găseşte comoara din Cetate“ este primul concurs organizat în Alba Iulia care are ca şi scop promovarea locaţiei turistice. Startul în competiţie se dă sâmbătă, 4 iunie. În fiecare sfârşit de săptămână, se va acorda un premiu de 100 de euro celor care vor descifra indiciile.

Albaiulienii şi turiştii care vizitează Alba Iulia sunt aşteptaţi să participe la concursul tematic „Găseşte comoara din cetate şi câştigă 100 de euro!“. Acesta debutează pe data de 4 iunie şi se va desfăşura în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică, până la sfârşitul lui septembrie.

În marea finală, care va avea loc pe data de 2 octombrie, unul dintre participanţii la concurs va câştiga un premiu de 5.000 de euro. „Ideea organizării acestui concurs a venit din partea comunităţii. Am fost receptivi la sugestile primite şi le-am pus în practică. Pot participa la acest concurs atât albaiulieni cât şi turişti“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Indicii ascunse

Găsirea comorii, adică a celor 100 de euro puşi în joc în fiecare zi de concurs de către municipalitate se face prin descifrarea indicilor ascunse pe perimetrul Cetăţii.

Poarta a III-a a Cetăţii

„Indiciile concursului vor consta într‐o asociere de termeni, versuri, epigrame, ghicitori scurte care localizează un reper pe o rază de 20 de metri faţă de locul unde se află premiul. Acestea pot include elemente istorice, culturale, arhitectonice, ornamentale, din construcţiile vechi, noi sau restaurate, al căror scop este de a sugera zona în care se află premiul şi de a îndemna participanţii la o mai bună cunoaştere a Cetăţii Alba Carolina“, a precizat Mihai Coşer. Indiciile nu vor fi ascunse pe perimetrul şantierelor în lucru şi nici în incinta Traseului celor Trei Fortificaţii, unde pentru vizitarea complexului se percepe taxă de intrare.

Participarea la concurs se face pe baza unui tichet care se găseşte la punctul de informare amenajat la restaurantul medieval Pub13. Startul concursului se dă în fiecare zi de week‐end, la ora 11.00. Tichetul de participare se acordă gratuit, pe baza unei declaraţii şi a actului de identitate.

Premii substanţiale

Premiul poate fi revendicat după găsirea plicului personalizat şi sigilat ce conţine macheta de 100 de euro.  După ce premiul este câştigat, anunţarea încheierii concursului se face de către angajaţii Poliţiei Comunitare, cu un megafon, într‐un rond al Cetăţii. „Banii acordaţi drept premiu nu vin de la bugetul local, în fiecare săptămână avem un sponsor. Marele premiu va fi acordat din diverse contribuţii“, a mai spus Coşer. 

Albaiulienii se declară încântaţi. „Este foarte interesantă ideea acestui concurs. Cu siguranţă voi participa şi îmi voi anunţa şi prietenii despre acest concurs. În fiecare sfârşit de săptămână ieşim la plimbare în Cetate, iar acum vom avea un motiv în plus“, a spus Iulia Rus, de 21 de ani, studentă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite