Alba Iulia: Centru regional pentru persoane cu probleme sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Romi
Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Romi

La Alba Iulia a fost înfiinţat astăzi un centru regional de resurse în cadrul unui proiect destinat îmbunătăţirii situaţiei sociale a persoanelor aparţinând unor grupuri vulnerabile: romi, persoane cu dizabilităţi, respectiv beneficiare ale venitului minim garantat.

Parteneri în proiect sunt Agenţia Naţională pentru Romi, o fundaţie italiană şi Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap. Centrul va avea ca atribuţii gestionarea proiectului în cele şapte judeţe ale Regiunii Centru: Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov.

Valoarea proiectului la nivel naţional se ridică la aproximativ cinci milioane de euro, bani destinaţi în special unor activităţi de consiliere şi de calificare profesională a grupurilor ţintă cărora li se adresează. Cea mai mare parte a sumei este asigurată din fonduri europene prn Fondul Social European.

La niveulul judeţului Alba se estimează calificarea a aproximativ 50 de persoane într-o anumită meserie, dintre care cel puţin jumătate ar urma să îşi găsească un loc de muncă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite