Alba Iulia: Cazarmă militară din Cetate transformată în hotel de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este primul hotel de lux din Alba şi va fi dat în folosinţă la începutul lunii mai. Hotelul este construit la etajul şi mansarda clădirii manutanţei din Cetate şi va avea pe lângă restaurante şi săli de conferinţe, un centru spa cu piscină şi săli de fitness.

Investiţia de aproape 4 milioane de euro aparţine companiei Grup Corint SA, societatea care a realizat cea mai mare parte a lucrarilor de restaurare din Cetatea Vauban din Alba Iulia. Clădirea a fost concesionată de la  administraţia locală.

Dat în folosinţă la 1 mai

Hotelul Medieval, denumit aşa întrucât încăperile de la parter sunt datate în perioada medievală, va avea 36 de camere. Sunt amenajate sub forma unor apartamente cu living şi baie. Investitorul spune că constructorii au folosit materiale care recreează imaginea clasică a imobilului.

image

„Până la 1 mai vor fi gata 11 camere foarte spaţioase, fiecare cu living, hol şi baie mari, şi care dispun de aerare naturală. Solicitări de cazare am primit încă de anul trecut, de la turişti care şi-au anunţat intenţia de a petrece un sejur aici. În plus, sălile de conferinţe sunt generoase, aşa că pot găzdui evenimente business“, a precizat Emanuel Drăguşin , purtătorul de cuvânt al firmei Grup Corint.

Hotelul găzduieşte şi Sala Frumoasei Privelişti, Sala Vestigiilor Romane, Sala Cavalerilor Templieri şi Camera Capitulară. În incinta complexului vor fi amenajate şi două fântâni arteziene.

image

„Se va amenaja şi un centru spa cu piscină, saună  şi săli de fitness“, a completat Emanuel Drăguşin. Inaugurarea hotelului de lux coincide şi cu finalizarea lucrărilor de reamenajare a interiorului Cetăţii, de pe străzile Mihai Viteazul şi Militari, care asigură accesul auto şi pietonal în zonă.

image

Ansamblul arhitectural Hotel Medieval este situat în partea de sud- est a Cetăţii de secol XVIII şi include Traseul celor trei fortificaţii, Poarta de sud a castrului roman, un centru de echitaţie şi Temniţa condamnaţilor.

Imobil vechi de 300 de ani

Manutanţa este una dintre primele clădiri ridicate de austrieci în incinta  Cetăţii Vauban din Alba Iulia, în urmă cu aproape 300 de ani. Imobilul construit între 1714-1715 a fost depozit militar de alimente pentru armata austriacă şi de furaje pentru cai, timp de două secole. Ulterior,  a avut tor rol militar,  însă pentru armata română. Este situată în apropierea Porţii a III-a fortificaţie Vauban.

image

Imaginile din interiorul hotelului sunt oferite de Grup Corint

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite