Alba Iulia: Cal căzut în stradă din cauza epuizării, resuscitat după două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calul a fost pus pe picioare , după ce medicii veterinari i-au administrat tratament injectabil.  Animalul ar putea fi confiscat, dacă proprietarul nu respectă recomandările autorităţilor.


Cazul animalului căzut pe strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia a fost semnalat , marţi seara, de un martor pe numărul unic de urgenţă 112.

image

La faţa locului s-au deplast echipaje de la Poliţie, Poliţia Locală şi Poliţia Animalelor şi o echipă de trei medici veterinari.

Calul, prost îngrijit şi epuizat

„Calul avea febră musculară, practic acidul lactic din muşchi a provocat contracţia musculară. Animalul prezenta şi câteva julituri în zona membrelor. Toate pe fondul unei îngrijiri precare, pornind de la hrănirea necorespunzătoare până la epuizarea fizică. Probabil, că animalul a fost folosit anterior la munci grele sau nu a fost pus la căruţă de mult timp“, a explicat Claudia Ciugudean,unul dintre cei trei veterinari care s-au ocupat de acest caz. Medicul coordonează şi o Asociaţie de profil, Ecvin Protect.

Medicii veterinari,Claudia Ciugudean, George Popa şi Adrian David, în timpul operaţiunii de salvare

.

image

Operaţiunea de salvare a durat două ore.

image

Medicii veterinari i-au administrat calului, în vârstă de 15 ani, tratament injectabil cu soluţii perfuzabbile, antiinflamatorii, glucoză şi ringer lact.

„ Martorii ne-au spus că au văzut animalul înainte de incident şi că dădea semne de epuizare. Proprietarul calului ne-a mărturisit că a cumpărat animalul în urmă cu câteva zile, însă nu a reuşit să dovedească acest lucru, pentru că nu are acte. A negat că l-ar fi folosit la munci grele. Animalul a rămas în grija stăpânului, dar noi vom monitoriza cum va fi îngrijit“, a precizat Daniel Goronea, inspector şef la Poliţia Animalelor Alba.

Stăpânul calului şi-a luat angajamentul că nu-l va pune la căruţă cel puţin o lună, că-l va îngriji corespunzător şi că va face demersurile pentru obţinerea paşaportului, document fără de care, cel puţin teoretic, nu ar avea voie pe uliţă.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite