Alba Iulia: Bărbat electrocutat în cariera exploatării miniere Cuprumin Abrud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 39 de ani s-a electrocutat ieri în cariera Roşia Poieni a societăţii Cuprumin SA Abrud. Victima a suferit arsuri şi a fost internat la Cluj-Napoca.

Constantin Vasile Bara lucrează de 20 de ani ca sudor în cadrul SC Cuprumin SA Abrud. Ieri, acesta îşi desfăşura activitatea în zona unui concasor din cariera Roşia Poieni.

La un moment dat a dispărut din zona în care lucra, fără să comunice colegilor unde se deplasează. Ulterior electricianul de serviciu a constatat întreruperea accidentală a alimentării cu tensiune electrică a zonei.

În momentul în care electricianul s-a deplasat la Staţia electrică de conexiuni mobilă, aflată la 150 de metri de concasor, l-a găsit pe Constantin Bara în stare de inconstienţă, în partea spate a unei celule electrice şi a constatat că a fost electrocutat.

„A fost contactat Serviciul de urgenţă 112, victima fiind preluată şi transportată la Spitalul orăşenesc Abrud, după care la Spitalul Judeţean Alba şi apoi la Clinica nr. 1 din Cluj-Napoca. Din informaţiile preluate de la cadrele medicale acesta a suferit arsuri de grd. I şi II, pe circa 15% din suprafaţa corpului. ITM Alba a demarat cercetările iniţiale la fata locului, unde au fost efectuate fotografii, masurători şi s-au ridicat documente specifice“, a spus Horaţiu Puiu, directorul ITM Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite