Alba Iulia: Bănci amendate cu 180.000 de lei pentru clauzele abuzive din contractele de credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bănci din Alba Iulia au fost amendate cu 180.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) ca urmare a clauzelor abuzive impuse în contractele de credit. Alte cinci instituţii financiare au primit avertismente.

CJPC Alba a primit în ultimele două luni 41 de reclamaţii de la persoane fizice privind refuzul băncilor de a elimina comisioanele ilegale. Majoritatea plângerilor vizează bănci cum ar fi Volksbank, BCR, Raiffaisen sau Bancpost.

Băncile nu au plătit însă amenzile şi le-au contestat în instanţa de judecată. Tot în justiţie au ajuns şi dosarele rezultate din plângerile înaintate de persoanele fizice privind clauzele ilegale din contractele de credit

„Am reuşit să verificăm 22 de reclamaţii. În majoritatea cazurilor nemulţumirile clienţilor sunt justificate. Unele bănci refuză să elimine comisioanele considerate ilegale şi continuă să le perceapă. Au motivat prin faptul că mai au timp până la 21 septembrie 2010 să intre în legalitate", a precizat Dorian Vuşcan, directorul CJPC Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite