Alba Iulia: Angajatorii, chemaţi la Fisc să înveţe cum se completează declaraţia unică de impozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul din Alba a organizat miercuri  prima întâlnire de lucru pentru prezentarea modului în care se completează  Declaraţia Unică, care reuneşte contribuţiile sociale, impozitul pe venit şi evidenţa persoanelor asigurate.

Pe lângă reprezentanţii Direcţiei Finanţelor Publice Alba,  au participat oameni de afaceri , precum şi persoane din structura de conducere a Casei Judeţene de Pensii şi a Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Finanţiştii au prezentat noutăţile legislative în domeniu, aplicaţiile informatice puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice şi  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală , pentru încărcarea şi validarea datelor necesare depunerii Declaraţiei unice 112.

Formularul poate fi trimis la Fisc în format electronic, însă, pentru acest lucru, angajatorii trebuie să deţină un certificat digital.

Pentru acest lucru însă, angajatorii trebuie să obţină de la Ministerul Finanţelor un certificat digital care poate costa între 50 şi câteva sute de euro, în funcţie de firma producătoare.

Declaraţia 112  se va depune lunar, până pe data de 25 a lunii următoare.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite