Alba: Andrei Dobra este în topul celor mai influenţi oameni din social media din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În patru ani de blogging, Andrei Dobra a scris peste 2.500 de articole. Datorită subiectelor propuse, articolele sale sunt citite zilnic de peste o mie de persoane. Este în topul celor mai influenţi oameni din social media.

Născut la: 20 octombrie 1986, Alba Iulia
Studii: Facultatea de Marketing, Universitatea Spiru Haret
Familie: necăsătorit


Andrei Dobra a reuşit să se impună în mediul online al bloggerilor din ţară. În urma unui clasament „Top 50 cei mai influenţi oameni din social media din România”, întocmit de revista „Biz“, blogul albaiulianului se clasează pe locul 27.

„Pasiunea pentru spaţiul virtual o descoperi odată cu acel cablu de internet ce vine în spatele computerului. Blogul se vrea a fi un jurnal online, însă în multe cazuri, blogul ajunge să fie un loc de refulări, un mijloc de comunicare, sau chiar şi o afacere“, a precizat Andrei Dobra. Albaiulianul şi-a făcut blog în aprilie 2007 pe o platformă gratuită, iar de peste doi ani scrie pe domeniul propriu.

Peste o mie de cititori zilnic

„Blogul meu, www.makavelis.com, este un blog personal generalist, în care sunt dezbătute tot felul de subiecte. A trecut de la blogul tânărului răzvrătit, la etapa în care cel care scrie încearcă să-şi domolească nivelul de refulări. Nu ştiu încotro se va îndrepta, timpul va decide acest lucru. Moto-ul blogului este «Some things will never change» pentru că oricât am vrea, unele lucruri nu se schimbă niciodată“, a spus Andrei.

În patru ani de blogging a scris peste 2.500 de articole. Cel puţin o mie de oameni îi citesc zilnic materialele, are peste 800 de abonaţi şi aproximativ 2.300 de urmăritori pe Twitter.

Pe locul 27 într-un clasament naţional

www.makavelis.com se clasează pe locul 27 într-un top 50 al celor mai influente bloguri din ţară. „E o mare realizare pentru un blogger ce nu locuieşte în Bucureşti. Sunt peste 60.000 de bloguri în România, iar pe aproximativ 10.000 dintre ele se scrie minim un articol pe săptămână. Să fii printre primii nu e puţin lucru. Deşi sună a clişeu, să ajungi acolo nu e foarte greu, să te menţii este cu adevărat dificil“, a spus Andrei Dobra. 

Tânărul albaiulian are în plan lansarea unui proiect pentru bloggerii din judeţ. „Împreună cu Marius (www.mariusrusu.ro), Liviu (www.bungust.com) şi George (www.cucuruz.com) lucrez la un blog care să ne ajute să formăm o comunitate în Alba. Cred că sunt mulţi tineri pasionaţi de internet care îşi fac bloguri, care însă rămân în spatele tastaturii, fără a avea curaj să vină la întâlniri ca să schimbăm păreri, să punem la cale proiecte în mediul online sau offline“, este de părere Andrei.

Acesta consideră că Cetatea Alba Carolina trebuie să fie promovată pe internet, pe  bloguri, pe reţelele de socializare. „Acum lucrez la un plan de bătaie prin care să atragem cât mai mulţi turişti să ne viziteze oraşul. Cred că «Cealaltă Capitală» poate ajunge unul dintre cele mai vizitate oraşe din România“, a spus Andrei Dobra. 

Ştiu tinerii să profite de beneficiile internetului?

A.D.: „Tinerii trebuie să ştie că pe internet există şi altceva decât messenger sau jocuri. Îi  sfătuiesc să-şi facă bloguri, să scrie constant pe ele, aşa cum ştiu, atât cât pot. Mai exact, să socializeze pe internet într-un mod productiv. Să fie conştienţi că totul se mută pe internet, iar ei încă mai au timp să considere internetul o unealtă de informare, de uşurare a muncii, un loc unde se pot crea relaţii sau, de ce nu, unde se pot face nişte bani frumoşi“.

Ce părere ai despre Alba Iulia?
A.D.: „Oriunde merg, în aproape orice articol scriu sau la care comentez pe internet, îmi laud oraşul. Nu e cel mai bun loc pentru tânărul venit de pe băncile facultăţii, însă e oraşul de care te poţi îndrăgosti. Cu Cetatea Alba Carolina putem să ajungem pe itinerariul oricărui străin ce pleacă în concediu prin Europa“.

Ce-i place: „Sunt infectat cu microbul internetului, petrec cel puţin opt ore în faţa calculatorului. Îmi plac oamenii sinceri, iar din păcate, în zilele noastre aceştia sunt tot mai puţini. Respect persoanele care ajută şi nu se laudă cu faptele lor“.

Ce nu-i place: „Nu îmi place că am ajuns să nu mă intereseze politicieni, ci chiar să mă preocupe. Nu-mi plac oamenii ce se laudă cu ceea ce nu este a lor. Detest modelele create de televiziunile avide după rating“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite