Alba Iulia: Ambasadorul Franţei, interesat de situaţia rromilor repatriaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Henri Paul, ambasadorul Franţei în România, şi prefectul Ştefan Bardan
Henri Paul, ambasadorul Franţei în România, şi prefectul Ştefan Bardan

Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, s-a aflat astăzi la Alba Iulia, unde a participat la o întâlnire cu prefectul Ştefan Bardan. Problema pusă în discuţia a fost cea legată de situaţia rromilor repatriaţi.

La întâlnire a luat parte şi Fabrice Basile, directorul reprezentanţei în România a Oficiului Francez pentru Imigrare şi Integrare.

Ambasadorul francez s-a arătat interesat de situaţia actuală a rromilor din judeţ, repatriaţi de curând din Franţa, în contextul în care guvernul francez cheltuie anual mai mult de 10 milioane de euro cu rromii proveniţi din  România.

„Henri Paul a spus că francezilor le-ar conveni mult mai mult ca o parte din acei bani să ajungă în Romania, iar rromii să fie ajutaţi  prin diferite programe să-şi deschidă o mică afacere sau să se integreze pe piaţa muncii.

Ambasadorul francez a afirmat că deja există un plan prin care familiile de rromi repatriate pot depune  proiecte economice prin care în limita a 3.600 de euro partea franceză oferă sprijin financiar pentru deschiderea de ateliere sau cumpărarea de utilaje“, se arată într-un comunicat al Prefecturii Alba.

Prefectul de Alba susţine că se află în permanenţă legatură cu primăriile pe raza cărora se află domiciliul repatriatilor şi că la nivelul judeţului există o serie de proiecte destinate rromilor. 

„Problematica rromilor nu are rezolvare românească sau franceză, ci una europeană. Rromii trăiesc pe teritoriul mai multor state şi de aceea rezolvarea situaţiilor lor trebuie să fie comună. Mă bucură vizita Excelenţei Sale la Alba Iulia pentru că ea se adaugă eforturilor comune ale celor două state de a găsi cea mai bună rezolvare pentru problemele existente“, a spus Ştefan Bardan, prefectul judeţului Alba.

                                                     

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite