Alba: Alin Potopea predă tehnica şi practica de pilotaj karturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Potopea are singura pistă de karting din Alba Iulia
Alin Potopea are singura pistă de karting din Alba Iulia

Alin Potopea este student în ultimul an la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj Napoca şi deţine singura pistă de karting din Alba Iulia. Este pasionat de motoare din copilărie.

Data şi locul naşterii: 9 iulie 1985, Alba Iulia
Studii: Facultatea de Medicină Veterinară, Cluj Napoca
Familie: căsătorit, un copil

Pasiunea sa pentru motoare s-a transformat în afacere în urmă cu trei ani când sprijinit de părinţi a inaugurat o pistă de karting pe strada Livezii în Alba Iulia. Tânărul mărturiseşte că pasiunea pentru motoare a desprins-o încă de la 3-4 ani, pe vremea când locuia în Italia.

„Am trăit alături de părinţii mei, timp de doi ani, în Italia. Locuiam la o fermă de cai unde existau maşinuţe pe curent şi bineînţeles, animale. Am învăţat câte ceva, iar mai târziu acestea s-au dezvoltat în pasiune şi meserie“, a povestit Alin.

Pilot de raliu

În timpul adolescenţei a făcut numeroase drumuri Alba Iulia – Cluj Napoca doar pentru a avea acces la un circuit de karting. „Mergeam cu prietenii mei mai mari, dar pentru că aveam 14 ani era târziu să fac performanţă în karting“, a afirmat tânărul. Nu s-a dat bătut şi a ales să devină pilot de raliu.

„La început câţiva ani am participat la multe concursuri şi campionate, însă ulterior tot mai rar din cauza costurilor ridicate pe care le implică astfel de competiţii am renunţat să mai particip“, a spus Alin. În 2008 după un an competiţional plin la care a participat, albaiulianul a ocupat locul al III-lea al piloţilor de raliu pe ţară.

Fiecare zi şi-o împarte între studiu pentru a deveni medic veterinar şi cursurile de tehnică şi practică de pilotaj pe care le predă tinerilor care învaţă să conducă kartul. A achiziţionat până în prezent 10 maşinuţe de agrement şi patru de competiţie, iar pista este deschisă atât amatorilor de distracţie cât şi celor care vor să înveţe. Din copiii pe care i-a format în cei trei ani, trei au concurat în competiţii naţionale.

Care crezi că va fi viitorul tău peste 10 ani?
A.P.: „Eu îmi doresc foarte mult să păstrez motoarele ca pe o pasiune şi să mă dezvolt ca medic veterinar, fie că voi avea propriul cabinet, fie că voi lucra în cabinetul cuiva. Îmi plac foarte mult animalele (am un cal şi câini), dar în acelaşi timp îmi plac şi maşinile. Îmi place să coduc, dar nu sunt un fan al vitezei. Îmi plac motocicletele, dar consider că pentru a face faţă unei competiţii pe un astfel de motor trebuie să ai o bună condiţie fizică. Vreau să îmi păstrez afacerea cu pista de karting, care momentan mă ajută doar să supravieţuiesc, dar vreau să profesez ca medic veterinar“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite