Alba Iulia: Alexandra Ciorea modelează măşti din lut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Ciorea a expus de curând în cadrul unui eveniment monden pentru prima oară lucrările sale din lut. Tânăra modelează de puţin timp, iar pasiunea pentru această artă a dobândit-o în timp.

Data şi locul naşterii: 7 iunie 1988, Alaba Iulia
Studii: Facultatea de ştiinţe „Univesitatea 1 decembrie 1918“, specializare Finanţe-bănci
Stare civilă: necăsătorită


„Am pozat pentru un artist din Alba Iulia şi am avut norocul să stau mai mult timp în preajma lui să învăţ câte ceva despre artă. Mi-a dezvăluit din secretele sale, iar în timp am ajuns să înţeleg foarte bine arta plastică. Dintr-o joacă s-a născut dorinţa de a crea“, a afirmat Alexandra.

Chiar dacă până atunci era un simplu privitor al artei, tânăra s-a transformat încet într-un artist amator. „Nu am valeităţi de artist profesionist, însă consider că am un simţ al frumosului care mă ajută să pot crea. Arta, în orice formă a sa, este frumoasă“, a completat tânăra artistă.

Alexandra Ciorea a expus de curând în cadrul unui eveniment moden o parte din lucrările sale, măşti şi tablouri de lut. Impactul asupra publicului a fost neaşteptat. „Am primit un feedback pozitiv din partea celor prezenţi la eveniment. Este un impuls pentru mine să continui să creez, cu toate că o fac doar atunci când simt nevoia să mă relaxez“, a spus tânăra. Aceasta susţine că lucrul cu lutul o liniştesc şi o ajută să se concentreze.

image

„Când modelez toate grijile dispar. Munca cu lutul este un hobby şi ca orice hobby creează o stare de linişte şi concentrare. De fiecare dată când vreau să mă concentrez mă retrag şi încep să modelez“, a afirmat Alexandra.

Model, pentru primele lucrări

Pentru primele sale măşti, ea însăşi a fost model. „Am creat negativul din gips după faţa mea şi a unei prietene. Am prelucrat lutul, l-am turnat în formă, l-am lăsat la uscat, după care l-am ars la un atelier“, a spus tânăra. După toată partea de lucru cu lut urmează de fiecare dată culorile. Alexandra dă „viaţă“ măştilor pe care le crează, iar în funcţie de starea de spirit alege culorile.

„Fiecărei măşti în parte îi dau culorile care cred că o reprezintă. Poate în acele momente contează foarte mult şi starea mea de spirit, pentru că un artist creează cu sufletul“, a afirmat tânăra.

Alexandra nu s-a gândit până acum la o expoziţie proprie şi ştie sigur că lucrările sale nu vor reprezenta o sursă de venit. „Mi-am transformat pasiunea în ceva practic şi palpabil doar de câteva luni. Nu mi-am făcut planuri pentru viitor în acest sens. Nu vreau să creez ca să vând. Vreau să o fac doar atunci când simt şi, dacă va fi să le vând, o voi face doar în scopuri caritabile dacă mi se va cere“, a povestit Alexandra.

Primul pas în acest sens l-a făcut luna trecută la o prezentare de modă unde a fost atât model cât şi creatoare. „Am avut expuse măşti spre vânzare pentru strângere de fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului Judetean Alba. Am acceptat provocarea şi dacă mi se va mai oferi voi mai accepta“, a spus Alexandra.

Odată cu expoziţia de măşti ai prezentat şi câteva ţinute create de tine. Ce planuri ai pe viitor?
A.C.: „Nu sunt o creatoare de modă, aşa cum nu sunt nicio artistă. Sunt un om care a găsit de cuviinţă să se exprime prin artă sau fashion. În ambele cazuri vreau să îmi păstrez originalitatea. Nu vreau să creez un brand, ci doar să îmi expun ideile. Dacă lucrurile vor merge bine în viitorul mai îndepărtat îmi doresc foarte mult să îmi deschid o firmă care să producă materiale de artă şi poate chiar o linie vestimentară“.

Consideri că un artist poate trăi doar din artă?
A.C.: „În artă e nevoie de creativitate, de cât mai multe idei, dar fiecare artist trebuie să îşi păstreze originalitatea. Totul depinde de calitatea artistului şi de ceea ce face“.

Ce-i place: „Îmi place mult sportul. Am făcut atletism, dar din cauza unei probleme de sănătate am fost nevoită să abandonez. Fac zilnic cel puţin 30 de minute mişcare fie alergat sau înot. Îmi plac călătoriile şi îmi doresc să văd Europa măcar şi îmi plac excursiile pe munte. Iubesc câinii, apreciez sinceritatea şi oamenii sociabili“.

Ce nu-i place: „Nu-mi plac oamenii parşivi, mincinoşi sau care nu sunt punctuali. Nu îmi plac persoanele care nu se comportă adecvat unei situaţii sau eveniment“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite