Alba Iulia: Adrian Ţiboc, interpret al folclorului autentic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ţiboc a câştigat Festivalul Strugurele de Aur
Adrian Ţiboc a câştigat Festivalul Strugurele de Aur

Adrian Ţiboc a fost dintotdeauna pasionat de muzică. În şcoala primară şi gimnaziu a urmat cursuri de vioară şi chitară. Muzica populară a descoperit-o mai târziu, pe vremea studenţiei.

Născut la: 17 noiembrie 1975, Iernut,  judeţul Mureş
Studii: Facultatea de Drept, Universitatea AISTEDA
Familie: căsătorit, un copil


 „Din cauza retragerii acreditării facultăţii din Alba Iulia, am fost nevoit să mă transfer la Bucureşti. Acolo nu aveam prea multe lucruri care să reprezinte o legătură cu locul din care veneam, până când am ascultat întâmplător muzică populară, care mi-a creat o stare de apropiere de casă“, povesteşte interpretul.

I-a plăcut atât de mult, încât după absolvirea facultăţii s-a înscris la Şcoala Populară de Artă Alba Iulia, secţia canto popular, clasa profesoarei Leontina Fărcaş

Premiul I la Strugurele de Aur

„Profesoara Leontina Fărcaş a fost cea care m-a îndrumat pe calea studiului muzicii populare. Încă din primul an de studiu am participat la festivaluri la care am obţinut diverse premii“, a spus Adrian Ţiboc. Printre cele mai importante realizări ale sale se numără premiul I la prima ediţie a festivalului „Strugurele de Aur“, marele premiu la Festivalul „Inimi fierbinţi în Ţară de Piatră“ din Abrud.

„Cele mai dragi amintiri din spectacole sunt acelea în care fiul meu, pe la vârsta de doi, trei ani era prezent alături de mine, cu vioara în mână. Nu avea vreun microfon activ, însă era pasionat, atunci începea să descopere vioara“, povesteşte solistul vocal. 

Adrian Ţiboc are imprimate pe CD-uri melodii variate realizate împreună cu alţi colegi din breaslă. „Am participat şi la filmări, emisiuni şi concerte televizate, în principal difuzate pe TVR1 şi TVR2“, a spus cântăreţul.

Grefier la Curtea de Apel Alba Iulia, Adrian Ţiboc împacă de minune meseria cu muzica populară. „La locul de muncă, colegii sunt receptivi la ceea ce fac, unora chiar le-am cântat la nuntă. Pasiunea mea pentru muzica populară este privită ca ceva absolut firesc“, a mai spus interpretul.

Ce-i place: „Cel mai mult îmi place să mă joc cu fiul meu. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu în preajma unor oameni care degajă bună dispoziţie. Nu în ultimul rând, îmi face o deosebită plăcere să cânt“.

Ce nu-i place: „Nu-mi plac situaţiile în care cineva apropiat este bolnav. De asemenea, nu-mi place să fiu nevoit să mă aflu în compania unor persoane lipsite de bun simţ. Nu agreez momentele în care trebuie să-i spun fiului meu «nu am timp acuma»”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite