Alba Iulia: Activităţile extraşcolare la îndemâna fiecărei familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru taxe cuprinse între 3 lei şi 50 lei copii din Alba Iulia pot opta pentru cursuri în domenii variate: arte, modă, sport. Copiii din Alba Iulia au ocazia să îşi dezvolte şi să îşi folosească imaginaţia, creativitatea, răbdarea şi atenţia în cadrul activităţilor extraşcolare.

O arie limitată în mentalitatea multor părinţi, însă suficient de variată în realitatea. La sfârşitul săptămânii trecute Alba Mall a găzduit primul târg al activităţilor extraşcolare de unde copiii şi părinţii au avut de ales.

„Din păcate mulţi părinţi aleg să îşi dea copiii la ore de limbi străine sau la un sport sau mai rău chiar să nu o facă. Realitatea este cu totul alta. În realitate copiii noştri pot face mult mai mult şi chiar foarte simplu. Pot alege să facă ceva ce le face plăcere lor în primul rând, şi nu părinţilor“, a afirmat Maria Lupean, 41 ani, cadru didactic.

image

În ultimii ani Alba Iulia oferă tot mai multe posibilităţi pentru ca tinerii şi copiii să se dezvolte din punct de vedere intelectual şi nu numai. Diferite ateliere de creaţie şi diferite domenii (sport, muzică, modă) stau la dispoziţia celor interesaţi.

Dacă sportul şi artele, alături de cercurile unde se învaţă limbi străine există pe piaţă din totdeauna, astăzi graniţele încep să se lărgească, iar area acestor activităţi extraşcolare să varieze din ce în ce mai mult. Taxele pentru astfel de cursuri variază de la 3 lei la 50 lei pe lună.

Creativitate şi imaginaţie

Asociaţia AMI, care îşi desfăşoară activitatea pe strada Trandafirilor nr. 9 din Alba Iulia este un bun exemplu în acest sens. În cadrul atelierelor animatorii îi ajută pe micuţi să  îşi dezvolte abilităţile.

image

„Îi învăţăm pe copii să confecţioneze bijuterii, obiecte din carton şi hârtie reciclabilă. Avem şi ateliere de comunicare în limbi străine. Practic acest lucru îi ajută pe copii să îşi dezvolte creativitatea şi să cunoască moda franţuzească pentru că avem schimburi de experienţă cu asociaţii asemănătoare din Franţa“, a afirmat Lenica Bucur, responsabil atelier cartonaj.

Energie şi curaj

Cei mai norocoşi dintre copii îşi aleg singuri ce vor să facă. Este şi cazul Ralucăi Clopoţel care la 10 ani a ales să îşi consume energia pe pista de karting. „Îmi place să mă dau şi să învăţ să conduc. Consider că mă va ajuta pe când voi fi mare şi voi conduce o maşină adevărată“, a spus hotărâtă Raluca.

De două ori pe săptămână participă la cursurile de tehnică de pilotaj şi îndemânare şi Andrei Limbean. „Vreau să învăţ să conduc şi să fac curse“, a afirmat micuţul care la cei 6 ani împliniţi ştie că vrea să devină constructor de case. Pentru această activitate extraşcolară copiii se pot înscrie la cursuri tot timpul anului pe strada Livezii, nr 35E.

Modă şi aventură

Domnişoarele care vor să îşi consume energia altfel decât Raluca, pot opta pentru cursuri de modă la Andre Fashion, sâmbăta pe strada Teilor nr. 11. „În 4 luni vor deprinde mişcările scenice, vor învăţa limba engleză cu aplicaţii în modă, vor învăţa cum să îşi prezinte ţinuta“, a afirmat Liliana Damian.

Tinerii independenţi şi cu spirit de aventură au la îndemână organizaţii precum: Cercetaşii României şi AlbaMont. „Participăm la acţiuni de voluntariat, desfăşurăm diferite acţiuni şi jocuri interactive, mergem în excursii la munte cu cortul şi încercă să atragem noi voluntari“, a spus Florina Pauleti, 19 ani. Acţiuni de voluntariat sunt promovate şi de Asociaţia „Sprijiniţi copiii“ prin taberele organizate la Strungari.

În Alba Iulia se copii pot opta pentru cursuri: de pictură pe sticlă, muzică, desen, meşteşuguri, golf (Pianu de Jos), fotbal, baschet, volei, tenis, înnot, box, judo, karate, dans sportiv, fitness, atletism, desen, literatură, limbi străine sau teatru, tabere de voluntariat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite