Alba: Infractori periculoşi urmăriţi prin Interpol de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Alba au dat în urmărire naţională şi internaţională prin Interpol un număr de 15 persoane condamnate la închisoare sau pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă. În acelaşi timp, alte 15 persoane apar în baza de date a poliţiştilor ca dispărute de la domiciliu.

Persoanele urmărite naţional şi internaţional sunt 14 bărbaţi şi o femeie. Majoritatea sunt condamnate la pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune, tentativă de omor, furt şi proxenetism.

Proxenet condamnat la 10 ani de închisoare

Claudiu Gheorghe Pîclişan din comuna Vinţu de Jos este „posesorul“ unei condamnări la 10 ani de închisoare pentru proxenetism. Costel Tat din Cugir se sustrage de la executarea a cinci ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, în timp ce Ilie Emil Ţicudean din oraşul Aiud are o condamnare de şapte ani pentru trafic de persoane. Pe lista poliţiştilor se găseşte şi Eugenia Bugneriu din Alba Iulia care trebuie să stea patru ani după gratii pentru înşelăciune.

image

Eugenia Bugneriu şi Costel Tat, alţi doi infractori căutaţi de poliţişti

Flaviu Traian Tărău din Cluj Napoca este urmărit internaţional pentru tentativă de omor, după ce a fost implicat într-o bătaie cu interlopi în oraşul Cîmpeni, în iunie 2009. Pe numele său există un mandat internaţional de arestare. Alţi cinci bărbaţi implicaţi în scandalul din Cîmpeni au fost prinşi şi sunt judecaţi la Tribunalul Alba pentru aceeaşi infracţiune.

Vedeţi aici lista completă a persoanelor urmărite naţional şi internaţional de IPJ Alba

Reprezentanţii IPJ Alba au precizat că în cazul tuturor persoanelor urmărite se efectuează activităţi specifice pentru identificarea şi prinderea acestora.

Femeie dispărută din 1991

În mapele poliţiştilor stau şi 15 dosare privind dispariţia unor persoane. Cea mai veche este din anul 1991. Maria Hulpea din Alba Iulia, care avea la data dispariţiei 33 de ani, a plecat de acasă cu destinaţia Ungaria şi nu s-a mai întors.

Vedeţi aici lista persoanelor dispărute de la domiciliu

O femeie care astăzi ar trebui să aibă 88 de ani, din comuna Lupşa, este dată dispărută din 2002. Veronica Lazăr a plecat de acasă şi nu a mai revenit. Un tânăr din oraşul Teiuş este pe lista dispăruţilor din octombrie 2002. Denes Şipoş avea la data dispariţiei 22 de ani.

image

Statuetă furată din expoziţia Universităţii

Un alt dosar complicat se referă la un furt ce a avut loc în februarie 2002 dintr-o expoziţie didactică a Universităţii „1 Decembrie 1918“. Persoane necunoscute au sustras 15 obiecte de patrimoniu, reprezentate de statuete din ceramică, din neolitic. Deşi obiectele au fost date în urmărire internaţională, anchetatorii nu au obţinut informaţii cu privire la soarta acestora.

Vedeţi aici lista obiectelor de patrimoniu furate din expoziţia Universităţii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite