Alba: Incediu produs la o fabrică de cherestea din cartierul Bărăbanţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din Alba Iulia au stins un incediu produs la o fabrică de cherestea din cartierul Bărăbanţ. Cinci maşini de intervenţie s-au luptat cu flăcările care au cuprins rumeguşul.

Incendiul a avut loc în jurul orei 12.00.

Pentru stingerea focului, pompierii militari au intervenit cu cinci autospeciale, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD. 

„S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un ciclon de rumeguş aparţinând unei fabrici de cherestea din municipiu. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea rumeguşul aflat în interiorul ciclonului, cu pericol de propagare la hala de producţie aflată în imediata apropiere.

Ca urmare a incendiului au ars 2 mc de rumeguş din interiorul ciclonului şi s-au degradat 5 motoare electrice trifazice, sistemul de filtrare al ciclonului, mantaua metalică a ciclonului în proporţie de 50% şi instalaţia electrică ce acţiona motoarele“, a informat Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Valoarea pagubelor este de 400.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la unul dintre motoarele electrice ale ciclonului.


Incendii de vegetaţie

Tot astăzi, pompierii de la Detaşamentele Alba Iulia, Aiud şi de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Alba Iulia, Vinţu de Jos şi Şpring au intervenit pentru stingerea a zece arderi necontrolate de vegetaţie uscată.

image

În total au ars aproximativ 330 de hectare de vegetaţie uscată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite