Alba Iulia: În spitalele din judeţul Alba vor lucra şapte medici noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: În spitalele din judeţul Alba vor lucra şapte medici noi
Alba Iulia: În spitalele din judeţul Alba vor lucra şapte medici noi

Ieri, au fost afişate rezultatele concursului pentru ocuparea locurilor vacante din spitalele din judeţul Alba. Din cei zece candidaţi, doar trei nu au promovat examenul.

Ministerul Sănătăţii a deblocat, la începutul lunii iulie, 57 de posturi în spitalele din judeţul Alba. La concursul organizat pentru ocuparea acestora s-au înscris 10 candidaţi, medici specialişti sau rezidenţi în ultimul an. Concursul, care a avut două probe, una practică şi un interviu, a fost susţinut de cadrele medicale la centrul medical universitar din Sibiu.

Mai mult decât punctajul maxim


Ieri, pe site-ul Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar au fost afişate rezultatele candidaţilor din judeţul Alba. Şapte medici au reuşit să obţină un punctaj mai mare de 100 de puncte şi au fost declaraţi admişi. „Fiecare probă de concurs a fost notată cu maxim 100 de puncte. Pentru a putea promova candidaţii trebuiau să obţină un punctaj de minim 100 de puncte. Şapte dintre candidaţi au au trecut de acest barem, alţi trei au picat examenul”, a explicat şeful departamentului de resurse umane de la Direcţia de Sănătate Publică Alba, Cornel Piţu.

Unul dintre candidaţii care au susţinut examenul la Sibiu, un medic rezident în ultimul an, în medicina muncii a obţinut mai mult decât punctajul maxim, 200,30 de puncte. „Această situaţie a fost posibilă deoarece medicului rezident i-au fost punctate şi alte competenţe, cursuri de specializare, sau funcţii pe care le-a deţinut anterior”, a precizat Cornel Piţu.

Au posibilitatea de a alege

Cei şapte medici şi rezidenţi care au obtinut punctaje mai mari de 100 de puncte şi care doresc să ocupe un post din cele 57 disponibile, trebuie să se adreseze, în data de 14 august, Direcţiei de Sănătate Publică Alba, pentru a cere încadrare la spitalul pe care îl vor alege. „Pentru moment nu ştim unde vor lucra cei şapte medici care au promovat examenul. Aceştia pot să aleagă postul pe care îl doresc”, a mai precizat şeful departamentului resurse umane de la DSP Alba.

În cazul în care sunt mai mulţi candidaţi pentru posturile de la o anumită specializare va alege primul cel care a obţinut nota cea mai mare.”Sunt doi medici chirurgi care au promovat examenul şi sunt patru posturi, la Abrud, la Cugir, la Sebeş şi la Ocna Mureş. Dintre acestea cel care a obţinut cel mai mare punctaj va alege primul”, a mai spus Cornel Piţu.  

Punctajul obţinut la exame de medicii care vor profesa de la jumătatea lunii august în spitalele din judeţul Alba:


Alina Petrifăleanu, medic specialist în chirurgie generală, 120 de puncte

Cristina Şandru, medic specialist în chirurgie generală, 151 de puncte

Lucia Filimon, medic specialist medicină de familie, 138,86 de puncte

Lavinia Orlea, medic specialist medicină de familie, 169,23 de puncte

Răzvan Bădilă, medic specialist medicină de laborator, 172,70 de puncte

Ioana Durnea, medic rezident ultimul an în mecicina muncii, 200,30 de puncte

Cosmina Horea, medic specialist pediatrie, 185,70 de puncte

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite