Alba Iulia: "Îmi place oraşul pentru istorie şi pentru tradiţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, pe alba-iulia.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de seară”, ediţia de Alba Iulia.

Pe Suzana Rusu o caracterizează pasiunea permanentă. „Sunt extrem de dinamică, energică, trăiesc din creativitate şi credinţe pe anumite direcţii. Sunt visătoare şi mă leg de visele mele ca să pot dărui în fiecare zi”, ne spune Suzana.

Alba Iulia frumoasă: “Eu am descoperit Alba Iulia după anul 2000, când m-am întors din Bucureşti. Îmi place Alba Iulia pentru istorie, pentru tradiţie, pentru faptul că aici a avut loc Marea Unire ! Pentru că, glumind acum, atunci când s-a regizat filmul Mihai Viteazul, actorul inegalabil Amza Pellea, intrând în Capitala Unirii pe un cal alb, m-a luat pe mine în braţe, copilă fiind. Îmi place Alba Iulia pentru că prietenii mei din ţară şi străinătate spun de oraşul nostru că e mai frumos decât Sibiul sau Sighişoara”.

Alba Iulia urâtă: “Eu iubesc copacii şi nu suport tăierea lor sub nici o formă. Mă supără porcăria asta de bazar românesc, nici măcar balcanic, de a rade tot ce-i verde ca să instalezi o dugheană. Nu-mi place faptul că arhitectura  nu se adaptează tradiţiei şi istoriei oraşului”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite