Alba: Hoţii au orar de "acţiune"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva În primele zece luni din 2010, în zonele rurale din Alba au avut loc 176 de furturi din locuinţe
Foto Arhiva În primele zece luni din 2010, în zonele rurale din Alba au avut loc 176 de furturi din locuinţe

Statisticille poliţiştilor din Alba arată că  hoţii care fură din case şi apartamente  acţionează de cele mai multe ori în intervalul orar 8.00-15.00 sau pe timpul nopţii.

Analiza oamenilor legii arată că cei care comit astfel de infracţiuni aleg acest interval orar pentru că, de regulă, proprietarii caselor sunt plecaţi la serviciu în perioada respectivă.

Modul de operare a infractorilor presupune ruperea sau forţarea sistemului de închidere a uşii, escaladarea ferestrei sau folosirea unor chei potrivite.

În unele cazuri  pătrunderea în imobile se realizează sub pretextul că au o ofertă comercială care nu trebuie ratată, iar apoi fie profitând de lipsa proprietarului,  fie de neatenţia acestuia sustrag diferite bunuri sau valori.

Sunt şi unii hoţi care merg "pe încercate", adică deschid uşa şi fură din holurile apartamentelor tot ceea ce găsesc de valoare.

În primele zece luni din 2010, în localităţile rurale din Alba, au fost înregistrate 176 de furturi din locuinţe.Cele mai multe obiecte sustrase au fost aparatele electronice,  banii şi obiectele de uz casnic.

Autorii au fost identificaţi în 87 de cazuri, 10 furturi sunt cu suspecţi, iar 79 au rămas cu autori neidentificaţi. 




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite