Alba: VIDEO UPDATE Grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări şi alcool anihilate de poliţişti. 14 persoane au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit documentarea activităţilor infracţionale a două grupări infracţionale diferite ce săvârşeau fapte de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

UPDATE ora 16.20: Primul lot de 8 inculpaţi a fost prezentat judecătorilor în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Cinci au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, iar trei sunt cercetaţi în libertate.

UPDATE ora 15.00:  Şase persoane din cele 14 reţinute au fost duse la Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare şi a controalelor efectuate în trafic, asupra mijloacelor de transport identificate ca fiind folosite de suspecţi, pentru transportul ţigărilor, au fost ridicate, în vederea confiscării cantitatea de 1.827 cartuşe de ţigări (366.000 ţigarete) netimbrate sau cu timbru de Republica Serbia şi 142 litri alcool Etanol, de provenienţă Republica Serbia, prejudiciul estimat ca fiind cauzat bugetului general consolidat al statului fiind de 153.500 lei.

În urma cercetărilor efectuate în cele două cauze, au fost identificaţi 22 de suspecţi, (10 într-o cauză şi 12 în cea de-a doua cauză), dintre care 2 din judeţul Hunedoara, 7 din judeţul Timiş şi 13 din judeţul Alba, cu vârste între 22 şi 64 de ani care s-au asociat în două grupări infracţionale fără legături între ele.

Membrii celor două gruprăi s-au ocupat de procurarea şi distribuirea, pe raza judeţului Alba, de ţigări de contrabandă provenite din Republica Serbia.


Ieri, faţă de 14 dintre suspecţi, 8 dintr-o cauză şi 6 din cealaltă cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru o perioada de 24 de ore, aceştia urmând ca în cursul zilei de 12.01.2011 să fie prezentaţi Judecătoriei Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă.

image


Poliţiştii au fost sprijiniţi îna ceastî acţiune SRI- Direcţia Judeţeană de Informaţii Alba, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, Serviciului de Supravegheri Operative şi Investigaţii Alba şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite