Alba Golf Challenge, primul turneu din România cu jucători profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul de la Pianu de Jos este cel mai mare din ţară. Foto: Mihai Lazăr
Terenul de la Pianu de Jos este cel mai mare din ţară. Foto: Mihai Lazăr

Turneul Alba Golf Challenge deschide sâmbătă sezonul de golf de la Pianu de Jos. Evenimentul este organizat în fiecare an de Consiliul Judeţean Alba. Pentru prima dată în România, la ediţia din 2012 participă şi jucători profesionişti.

Încă din 2005, de la întâia ediție, Alba Golf Challenge s-a numărat printre primele de pe lista Federației Române de Golf. Reunește unele din cele mai importante nume ale lumii golfului iar noutatea acestei ediții – a VIII-a – constă în faptul că e primul turneu PRO-AM din România, ceea ce înseamnă că amatorii vor avea ocazia să întâlnească profesioniștii.

Anul acesta, vor participa aproximativ 80 de jucători iar o particularitate a competiției e regulamentul, care prevede ca cel ce câștigă trei ani la rând trofeul să câștige privilegiul de a păstra pentru totdeauna cupa competiției. Întocmai s-a întâmplat în 2011, când Laurențiu Coman a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, trofeul și, implicit, cupa Alba Golf Challenge.  Lista câștigătorilor trofeelor începând cu prima ediție:

2005 - ediţia I - Septimiu Vălăşutean
2006 - ediţia a II-a - Mihai Dorin
2007 - ediţia a III-a - Dinu Pescariu
2008 - ediţia a IV-a - Viorel Coman
2009 - ediţia a V-a - Laurenţiu Coman
2010 - ediţia a VI-a - Laurenţiu Coman
2011 - ediţia a VII-a - Laurenţiu Coman

„Dincolo de fair-play-ul competiţiei şi de atmosfera plăcută a confruntărilor sportive, demn de remarcat e faptul că un asemenea eveniment este un bun pretext pentru business. De aceea, unul din punctele forte ale Alba Golf Challenge constă în ocazia oamenilor de afaceri de a se întâlni pe terenul de golf și, astfel, de a schimba idei într-un mediu cât se poate de relaxant şi determinant. De fapt, ca orice altă competiție de golf, Alba Golf Challenge este un instrument de marketing“, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba.

O altă noutate a ediției din acest an va fi prezența a 10 bloggeri români, care vor reflecta evenimentul pe blogurile lor. Le va fi dedicat un program special în cadrul competiției, și anume vizite pe terenul de golf, excursii pe Valea Pianului, minicompetiții de golf și altele.

Vedeţi aici jucătorii şi exhipele înscrise până în 26 aprilie

Program golf
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite