Alba: Funcţionarii Primăriei Câmpeni şi-au luat camere la hotel de două stele. „Sejurul“ va dura trei luni şi va costa 24.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii Primăriei ocupă 15 camere ale Hotelului Tulnic din oraş, în schimbul unei chirii lunare de 7.900 de lei. Angajaţii şi-au mutat birourile la etajul întâi al  unităţii de cazare până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului propriu.

Angajaţii administraţiei locale din Câmpeni, în frunte cu primarul Călin Andreş, şi-au luat cazare la propriu la  Hotellul Tulnic din oraş, clasificat la două stele. Mai exact 15 camere de la etajul întâi al unităţii de cazare sunt ocupate de salariaţii Primăriei.

Chiria lunară: 7.900 de lei

Practic tot hotelul este ocupat de Primărie, dacă luăm în calcul că doar etajul întâi se poate închiria. Celelalte 40 de camere ar trebui modernizate pentru a putea primi turişti.„Cazarea“ va fi facturată lunar de administratorii hotelului cu 7.900 de lei. Pe lângă această sumă, administraţia va suporta şi cheltuielile de întreţinere.

„Eu consider că este un preţ foarte bun. În mod normal, ar fi trebuit să plătim lunar cel puţin 40.000 de lei. Cheltuielile de întreţinere nu vor fi foarte mari, suntem norocoşi că este vară şi nu vom folosi sistemul de încălzire. La energie electrică avem contor separat“, a explicat Călin Andreş, primarul oraşului Câmpeni.

Administratorii hotelului au bifate cazările cel puţin pentru următoarele trei luni.

„Pentru noi este o gură de oxigen, pentru că erau zile în care nu aveam niciun turist cazat. Declinul s-a accentuat în 2010, când am fost nevoiţi să renunţăm şi la recepţioner. Am ajuns să nu putem plăti nici taxele şi impozitele din încasări. Păcat că am investit 450.000 de lei în modernizarea etajului întîi şi turiştii nu ne vizitează. Dacă nu s-ar fi ivit acaestă posibilitate, am fi fost nevoiţi să punem lacăt pe hotel. Preţul la care am închiriat camerele pentru angajaţii Primăriei este cu mult sub cel practicat, ei achită lunar 7.900 de lei faţă de 40.000 cât ar fi fost în mod normal“, a declarat Costel Bustan, administartorul Hotelului Tulnic.

600.000 lei, costul reabilitării

Sediul Primăriei Câmpeni a intrat de săptămâna trecută în reaparaţii capitale. Vor fi schimbate uşile, geamurile, pardoseala, instalaţia electrică şi va fi reabilitat termic. În plus, peste imobilul actual care are 17 birouri, se va mai ridica încă un etaj.

image

Peste imobilul actual va fi ridicat încă un etaj

„Pe lângă modernizarea propriu zisă, noi credem că pe viitor vom face economie la facturile lunare de încălzire, după ce vom schimba toate uşile şi geamurile şi vom izola clădirea la exterior. În plus, vom extinde şi numărul birourilor cu încă 10 săli administrative“, a completat  Călin Andreş.

Lucrările sunt executate de firma SC Ceziana Star din Baia de Arieş şi ar urma să fie finalizate în trei luni. Fondurile alocate pentru proiectul de modernizare a Primăriei se ridică la 600.000 de lei şi provin de la bugetul local.

Funcţionarii sunt de găsit la hotelul aflat la o distanţă de câteva zeci de metri de sediul propriu în intervalul orar 08.00-16.00


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite