Alba: Fraţii Bobby şi Marcel Calotă au nevoie de ajutor pentru a învinge boala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambii copii ai familiei Calotă din localitatea Vinţu de Jos suferă de o boală rară. Bobby (19 ani) şi Marcel (4 ani) suferă de distrofie progresivă musculară. Pentru a supravieţui trebuie să urmeze un tratament cu celule embrionare la o clinică din Ucraina.

Costul total al intervenţiei se ridică la suma de 16.000 de euro.

Situaţia materială a familiei nu le permite părinţilor să suporte aceste cheltuieli. „Singura noastră speranţă e un transplant de celule embrionare. Casa de Sănătate decontează doar tratamentele în Uniunea Europeană. Doctoriţa Rodica Lazea ne-a ajutat să completăm formularele şi fişele pentru un transplant de celule embrionare la o clinică din Kiev“, a spus Nicuşor Calotă.

El a precizat că tratamentul pentru fiecare copil este de 8.000 de euro. „Am primit o reducere de 3.000 de euro pentru că e vorba despre două cazuri. În momentul în care avem aceşti bani, trebuie să ne facem programare şi să plătim un acont de 5.000 de euro. Am avea stânşi banii pentru tratamentul unuia dintre copii, dar nu putem să-l lăsăm pe celălalt să sufere iar fratele său să fie tratat. Ar fi cumplit să trebuiască să decidem. Orice viaţă este importanţă“, a spus sfâşiat de durere tatăl celor doi copii.

Pentru cei care vor să ajute această familie s-a deschis un cont – Aurelia Calotă – în lei: RO84BTRL00101201T75923XX sau în euro: RO59BTRL00104201T75923XX.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite