Alba: Florin Ţuncu, medaliat european şi mondial la orientare sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a obţinut numeroase medalii la concursuri
Tânărul a obţinut numeroase medalii la concursuri

Florin Ţuncu este unul dintre sportivii care a adus rezultate deosebite Clubului sportiv Unirea Alba Iulia. În urmă cu un an, a venit prin transfer la clubul din municipiu. De atunci, a înregistrat o ascensiune în orientarea sportivă.

Născut la: 18 aprilie 1990, Bucureşti
Studii: Anul II UNEFS Bucureşti
Familie: Necăsătorit, o soră mai mare


Pasiunea pentru sport a moştenit-o de la sora sa.  „Sora mea a practicat tot orientare sportivă. Era mereu plecată la concursuri şi se întorcea acasă cu medalii. Mi-am dorit şi eu. Am început mai întâi de plăcere, după care, încet, încet ambiţia m-a făcut să trec la performanţă. Îmi place faptul că în timp ce participi la concursuri poţi cunoaşte şi o mulţime de locuri şi oameni noi“, a spus Florin Ţuncu. 

Patru medalii de aur şi trei de argint

De pregătirea lui Florin Ţuncu se ocupă antrenorul Marius Anghel, directorul Clubului sportiv Unirea Alba Iulia. Anul acesta, spotivul a participat la Campionatele Mondiale de Juniori din Danemarca şi la Cupa Ţărilor Latine din Portugalia.

„Sunt cele mai importante competiţii la care am participat. Nivelul de organizare este mult ridicat peste orice alt tip de concurs la care am luat parte. La Cupa Ţărilor Latine, care s-a desfăşurat  în localitatea Pedragao, am rămas impresionat de faptul că au fost spectatori şi suporteri care te încurajau“, povesteşte Florin.

Tânărul a participat pentru prima oară la Cupa Ţărilor Latine şi a reprezentat România. A urcat pe podium, obţinând trei medalii de argint. De asemenea, la Campinatele Naţionale de orientare sportivă desfăşurate la sfârşitul lui august, Florin Ţuncu a adus clubului albaiulian patru medalii de aur.

Student în anul II la Universitatea de educaţie fizică şi sport din Bucureşti, tânărul urmează şi cursurile Şcolii Naţionale de Antrenori şi are mari planuri de viitor. „Principalul obiectiv pentru perioada următoare este cel de a mă califica în lotul României de Seniori“, a spus Florin Ţuncu.

Cum se desfăşoară un antrenament?
F.Ţ.: „Pentru acest tip de sport, antrenamentele sunt variate. Alte domenii se bazează pe antrenamente standard care se modifică foarte puţin. În orientare sportivă, antrenamentele variază de la alergare pe şosea până la alergare prin pădure, antrenament de hartă, antrenament de sprint, mersul cu bicicleta. Durata unui antrenament variază de la o oră până la două ore şi jumătate, uneori chiar trei“.

Ai un model în viaţă?
F.Ţ.: „Nu mi-am ales un model în viaţă sau un drum pe care să-l urmez. Mi-a plăcut întotdeauna să fac totul în felul meu. Poate aşa am să ajung eu un model pentru alţii“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite