Alba: Fiscul ajută firmele cu înlesniri „otrăvite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Finanţelor Publice Alba
Sediul Finanţelor Publice Alba

Aproape 80 la sută din firmele din Alba care au cerut de la începutul anului plata dărilor către stat eşalonat nu s-au încadrat în termen. Condiţiile de acordare a înlesnirilor fiscale sunt similare cu cele de obţinere a unui credit bancar.

Firmele care cer păsuire trebuie să nu fi înregistrtat datorii  la 30 septembrie 2008,  să fi depus toate declaraţiile fiscale, să nu fi avut fapte înscrise în cazierul fiscal şi să nu fi intrat în insolvenţă.

Aproape 120 de societăţi comerciale din Alba au apelat la Fisc, în 2010, pentru înlesniri fiscale, însă 80 la sută au pierdut eşalonarea, pentru că nu şi-au plătit datoriile la timp.

„Acum avem 20 de contribuabili din Alba care au cerut amânarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen. Toţi  trebuie să ştie că 20 decembrie 2010 este termenul limită de achitare a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor  sume datorate bugetului general consolidat, care se ridică la 1,35 milioane lei“, a declarat Iulia Miriştean , purtător de cuvânt DGFP Alba.

Amânarea la plată se face pe cel mult  şase luni şi dacă anterior acestei date firmele au achitat la timp  dările către stat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite